Stéphanie Versteeg

Stéphanie Versteeg

Freelance journalist en redacteur - Op zoek naar nieuwe klussen

Locatie
Nederland
Bedrijfstak
Mediaproductie
Huidig
 1. Toerisme Utrecht,
 2. Expeditie Aardbol,
 3. in2focus bv
Vorig
 1. NVJ,
 2. Sanoma Media,
 3. FoodWeLove
Opleiding
 1. Hogeschool van Utrecht
Websites
 1. Persoonlijke website
 2. Blog
 3. Bedrijfswebsite
404 connecties

Bekijk het volledige profiel van Stéphanie Versteeg Het is gratis!

Op LinkedIn kunt u collega’s, klasgenoten en 400 miljoen andere professionals vinden.

Samenvatting

Mijn naam is Stéphanie Versteeg en ik ben freelance journalist/copywriter en fotograaf. Ik heb in 2010 mijn opleiding journalistiek met succes afgerond en ben sinds 2009 werkzaam als zelfstandig journalist. Ik schrijf verhalen en doe fotografie voor kranten, magazines en online media. Tot mijn vaste opdrachtgevers behoren NU.nl, AD, nrc next en de Nederlandse Vereniging van Journalisten, en daarnaast doe ik schrijfklussen op de marketing en communicatieafdelingen van enkele grote bedrijven.

Ik ben een harde werker, collegiaal, flexibel, ontzettend creatief en daarnaast een held als het gaat om social media. Ik ben een echte alleseter, want ik ga geen onderwerp uit de weg.

Meer weten? Voor vragen, opdrachten, tips of een kop koffie kunt u contact opnemen via stephanie@stephanieversteeg.com. Ik kijk altijd uit naar leuke en uitdagende opdrachten.

Ervaring

 • Content Marketeer

  Toerisme Utrecht
  – heden (11 maanden)

  In opdracht van Toerisme Utrecht neem ik de websites bezoek-utrecht.nl en visit-utrecht.com onder handen op het gebied van content.

 • Blogger

  Expeditie Aardbol
  – heden (2 jaar 1 maand)

  Sinds de zomer van 2014 blog ik op persoonlijke titel op www.expeditieaardbol.nl. Naast schrijven en fotograferen houd ik me daarvoor bezig met webdesign, social media, eindredactie, PR en destination marketing. Het afgelopen jaar heb ik succesvol samengewerkt met onder meer het Israëlisch Bureau voor Toerisme, Turismo Valencia, Bever en Withlocals.

 • SEO Copywriter

  in2focus bv
  – heden (1 jaar 8 maanden)

  Als freelance tekstschrijver voor de website Psyned.nl interview ik zelfstandige psychologen over hun werk en carrière. Aan de hand van die gesprekken schrijf ik persoonlijke en wervende stukken voor de website.

 • Freelance journalist, redacteur en fotograaf

  Stéphanie Versteeg Mediaproducties
  – heden (6 jaar 10 maanden)

  Sinds september 2009 werk ik als zelfstandig journalist en fotograaf voor verschillende media.

  Mijn werk is onder andere gepubliceerd in / Ik werkte in opdracht van: Dagblad De Pers, NRC Handelsblad, Leidsch Dagblad, NU.nl, Transfer Magazine, UniekUM, Donau Magazine, Mpodia.nl, CultuurBewust.nl, Geestdrift Magazine, Paduaan , Trajectum, The Right Size Magazine, Villamedia, Bespaarvisie Magazine, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting De Vrolijkheid, Culy.nl, Geledraak.nl, DeBuitenlandredactie.nl, Lokaal Mondiaal, Verspers, Azië Magazine, Rondreis.nl.

 • Voorzitter Vers in de Pers

  NVJ
  (3 jaar)

  Vers in de Pers (ViP) is de jongerensectie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten en de snelst groeiende sectie binnen de NVJ. Het bestuur organiseert onder meer netwerkbijeenkomsten, workshops en de jaarlijkse Nacht van de Journalistiek voor aanstormend journalistiek talent. Van januari 2013 tot maart 2013 deden wij uitgebreid onderzoek naar de arbeidspositie van jonge journalisten en sinds oktober 2013 ben ik voorzitter van het bestuur.

 • Redacteur NUfoto.nl

  Sanoma Media
  (7 jaar 1 maand)

  NUfoto.nl is de website waar de nieuwsfoto's van de lezers van NU.nl worden verzameld. Zeer regelmatig zijn deze NUfotografen sneller met hun fotografische verslaggeving dan de traditionele media en persbureaus. Omdat de foto's worden aangeleverd door non-professionals, wordt al het beeld gecontroleerd door de redactie waar ik deel van uitmaak. De beste foto's worden verzameld op de voorpagina en op NU.nl. Ik zorg voor correcte koppen, onderschriften en onderhoud contact met de nieuwsdienst van NU.nl over het gebruik van deze foto's bij artikelen.

 • Trendwatcher

  FoodWeLove
  (9 maanden)

  Voor de website van FoodWeLove schrijf ik elke maand een stukje over nieuwe initiatieven en hotspots op het gebied van eten in Utrecht en omgeving.

 • Verslaggever

  AD NieuwsMedia
  (3 jaar 3 maanden)

  Voor de Utrechtse editie van het AD schrijf ik verhalen over de wijk West.

 • Culinair Journalist

  NRC Handelsblad
  (4 jaar 3 maanden)

  Voor de UIT-pagina van NRC next schrijf ik elke donderdag een column over eten, koken en wat daar tussenin zit. De afgelopen jaren deed ik culinair verslag vanuit Italië, India, Thailand, Mexico en China. In het 2012 is een deel van mijn columns gebundeld in het NRC Next Kookboek.

 • Redacteur NU&toen

  Sanoma Media
  (5 jaar 1 maand)

  NUentoen.nl is een fotografische reconstructie van de geschiedenis. Mijn functie is het beheren, controleren en beoordelen van het beeld dat binnenkomt via persbureaus, gemeentearchieven, musea en van de lezers zelf. De beste foto's worden geplaatst in een overzicht op NU.nl.

 • Verslaggever

  HDC Media
  (2 jaar 6 maanden)

  Voor de lokale krant van Alphen aan den Rijn, Alphen.cc, werkte ik als freelance verslaggever. Ik werd ingezet als schrijvend én fotograferend journalist en maakte elke week reportages over de regio. In oktober 2013 verscheen de laatste editie van alphen.cc.

 • Tekstschrijver kookboek 'Beleef 't koken'

  Ministerie van Defensie
  (3 maanden)

  Paresto, de cateraar van Defensie, heeft een boek uitgebracht. Voor 'Beleef 't koken' heb ik een deel van de inhoud verzorgd. Mijn werkzaamheden bestonden uit het houden van interviews en het schrijven van stukken over culinaire onderwerpen. Daarnaast heb ik een groot deel van de eindredactie van het boek op mij genomen.

 • Redacteur

  Straatnieuws
  (8 maanden)

  Voor de Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws schreef ik elke maand portretterende interviews over bijzondere personen uit Utrecht.

 • Fotograaf

  Geassocieerde Pers Diensten
  (5 maanden)

  Bij het landelijke persbureau GPD (standplaats Den Haag) heb ik vier maanden stage gelopen op de beeldredactie. Tijdens deze tweede stage heb ik mijn camera gericht op het landelijke nieuws. Met name de ontwikkelingen in de politiek (waaronder de val van het kabinet in februari 2010) heb ik uitgebreid in beeld gebracht.

 • Fotograaf

  AD Utrechts Nieuwsblad
  (4 maanden)

  Tijdens mijn opleiding Journalistiek heb ik drie maanden stage gelopen op de beeldredactie van het AD/Utrechts Nieuwsblad. Ik heb me in deze periode bezig gehouden met het fotografisch vastleggen van het nieuws in en om Utrecht.

Cursussen

 • Afzonderlijke cursussen

  • Spaans Niveau 3 (2013)
  • Basiscursus fotografie (2008)

Talen

 • English

  Volledige professionele vaardigheid

 • Spanish

  Beperkte werkvaardigheid

 • French

  Beperkte werkvaardigheid

 • German

  Beperkte werkvaardigheid

 • Dutch

  Moedertaal of tweetalig

Projecten

 • Onderzoek arbeidspositie jonge journalisten

  Startdatum:

  De jongerensectie van de NVJ, Vers in de Pers (ViP) onderzoekt de arbeidsmarktpositie van jonge journalisten. Wij zullen ondermeer bij een aantal redacties het aantal fte in kaart brengen en de verwachtingen peilen voor de komende jaren. Hierbij wordt ook gekeken naar leeftijdsverhoudingen of de verhouding tussen freelance en vast dienstverband. Hoofdredacteuren en andere verantwoordelijken zullen worden ondervraagd over hun ervaringen met afgestudeerde journalisten, over typische beginnersfouten, hun specifieke wensen en over de aansluiting tussen opleidingen en beroepspraktijk.

  Het onderzoek richt zich op zowel dagblad, tijdschrift, radio, televisie en internet, lokaal, regionaal en nationaal.

  De resultaten worden gepresenteerd tijdens de Nyenrode-conferentie op 21 maart 2013 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De uitkomsten: http://www.nvj.nl/images/uploads/vip_onderzoek_arbeidsmarkt_2013_def.pdf

  Teamleden:
 • Onderzoek Nederlandse buitenlandjournalistiek

  Startdatum:

  In opdracht van Lokaal Mondiaal, De Buitenlandredactie en de Nederlandse Nieuwsmonitor deed ik in het najaar van 2013 onderzoek naar de stand van zaken in de Nederlandse Buitenlandjournalistiek. Hiervoor interviewde ik Nederlandse correspondenten en buitenlandredacteuren.

  In het kader van het onderzoek verbleef ik daarnaast drie weken in China om data te verzamelen en om bijzondere verhalen te maken voor media in Nederland. Mijn verhalen over China verschenen in nrc next en Azië Magazine, en op de websites NU.nl, Geledraak.nl, Culy.nl, debuitenlandredactie.nl en verspers.nl.

  Teamleden:

Vaardigheden

Wat vindt u van de vertaling?
 • Geweldig
 • Bevat fouten
Bedankt voor uw hulp!

Publicaties

 • Braziliaan verwacht veel van studie in Europa

  Transfer Magazine

  Artikel over de aantrekkelijkheid van studeren in Europa voor studenten van Braziliaanse universiteiten. Zie pagina 28.

  Auteurs:
 • Twee minuten muisstil

  Alphen.cc

  Verslag van de herdenkingsbijeenkomst in winkelcentrum De Ridderhof, een week nadat daar een fatale schietpartij plaatsvond.

  Auteurs:
 • NRC NEXT kookboek

  Nieuw Amsterdam

  Wat eten we vandaag? De nrc.next-lezer zit nooit om inspiratie verlegen dankzij de pennenvruchten van Janneke Vreugdenhil, Menno Steketee, Roos Ouwehand, Stephanie Versteeg en Joël Broekaert. Elke werkdag schrijven deze enthousiaste en gevorderde thuiskokers over hun culinaire experimenten en avonturen ter lering en vermaak: van een frisse salade en een licht visje tot sunday roast en machtige torte.

  Backpackend door Azië, op schaaldierenjacht op de Noordzee, survivallend in een vinexwijk verzamelen deze vijf culinaire journalisten lekkere en originele recepten die elke kookkneus kan maken. In dit boek staan de 140 leukste stukken gebundeld, inclusief moeilijkheidsgraad en prijsvermelding. Van kerstdiner tot luie maandagse pot, voor ieder wat wils. Een lust om te lezen, een plezier om te eten.


  Een van de leukste culinaire rubrieken van Nederland! Deze vijf journalisten tikken niet plichtmatig elke week een stukje maar trekken alles uit de kast om hun nieuwsgierigheid te bevredigen. Hou je er niet van om in de keuken te staan? Geen probleem, lees dit boek dan in bed (een heimelijk genoegen van opvallend veel Nederlanders) en laat het kokkerellen lekker aan anderen over.

  Auteurs:

Opleiding

 • Hogeschool van Utrecht

  Bachelor, Journalism

  Ik heb me breed laten op opleiden op de School voor Journalistiek. Ik ben afgestudeerd in de richting Fotografie en Beeldredactie, maar ik specialiseerde me ook in het schrijven voor dagbladen. Daarnaast heb ik me gefocust op buitenlandverslaggeving en reisde ik naar Brazilië om daar producties te maken voor media in Nederland. Een aantal artikelen die ik voor deze vakken schreef zijn gepubliceerd.

  Voor mijn afstuderen heb ik onderzocht hoe beeldredacties zich kunnen wapenen tegen fotomanipulatie door (freelance) fotografen.

  Minor: Fotografie en beeldredactie
  Redacties: Buitenland, Dagblad
  Keuzevakken: Internationale betrekkingen, Antropologie, Geschiedenis en ontwikkeling van Latijns Amerika, Geschiedenis en ontwikkeling van Zuid-Afrika

  Activiteiten en verenigingen: Introductiecommissie

 • Edison College

  Atheneum, Cultuur en Maatschappij

  Keuzevakken: Aardrijkskunde, Economie en Spaans

  Activiteiten en verenigingen: Leerlingenraad, Medezeggenschapsraad

Interesses

Groepen

Bekijk het volledige profiel van Stéphanie Versteeg en…

 • Bekijk wie u allebei kent
 • Word voorgesteld
 • Neem rechtstreeks contact op met Stéphanie Versteeg

Is dit niet de Stéphanie Versteeg waarnaar u op zoek bent? Meer weergeven

Ook bekeken

Openbare profielbadge

Toon dit LinkedIn-profiel op andere websites

Profielbadges weergeven

LinkedIn-leden in Nederland:

 1. a
 2. b
 3. c
 4. d
 5. e
 6. f
 7. g
 8. h
 9. i
 10. j
 11. k
 12. l
 13. m
 14. n
 15. o
 16. p
 17. q
 18. r
 19. s
 20. t
 21. u
 22. v
 23. w
 24. x
 25. y
 26. z
 27. meer