Stichting Michael-Wings realiseert...

Internet aan bed op de kinderafdelingen van ziekenhuizen en zorgcentra

Waarom?

Omdat een patiënt allereerst kind is

Ziek zijn is niet fijn. Zeker niet als je normaal gesproken iedere dag op het voetbalveld staat met je vrienden, je vriendinnen appt om even bij te kletsen, of je thuis komt na school en je voor de televisie kruipt. Hoewel de situatie soms zo is, hoort een kind niet gebonden te zijn aan bed.

Stichting Michael-Wings probeert de wereld rondom het ziekenhuisbed te vergroten, door ziekenhuizen te voorzien van internet aan bed. Iets wat zo normaal lijkt in deze tijd, maar nog lang niet overal gerealiseerd is. Het is ons doel om de dingen die zo vanzelfsprekend zijn als je kind bent niet te hoeven missen als je in het ziekenhuis ligt, maar juist in de buurt te hebben voor als je dat gewoon even nodig hebt.

Lees verder

Wat?

Gratis laptops; draadloos internet & medisch hygiënische toetsenborden

Het Michael-Wings System bestaat uit een combinatie van laptops, een draadloze internetaansluiting en medisch hygiënische toetsenborden.

Door middel van dit systeem hebben de patiënten van de kinderafdeling alle mogelijkheden tot veilig communiceren binnen handbereik. Het gehele Michael-Wings System wordt gratis aangeboden, waardoor ieder kind de mogelijkheid heeft om hier gebruik van te maken.  

Lees verder

WIFI

In veel ziekenhuizen is er nog geen werkend WIFI netwerk op de kinderafdeling aanwezig. In dit geval voorziet Stichting Michael-Wings in het aanleggen van een WIFI netwerk, zodat de laptops ook aan bed gebruikt kunnen worden.

Laptops

Met onze laptops hebben de patiënten van de kinderafdeling alle mogelijkheden tot communiceren binnen handbereik. Om ook het contact buiten de muren van het ziekenhuis te vergroten, zijn alle laptops voorzien van een webcam.

Medisch hygiënische toetsenborden

In ziekenhuizen wordt vaak gewerkt met medisch hygiënische toetsenborden. Dezelfde toetsenborden worden binnen het Michael-Wing System gebruikt. Deze toetsenborden zijn gemakkelijk te reinigen, waardoor de kans op infecties zoveel mogelijk wordt vermeden.

Het Michael-Wings System draait al in...

Op dit moment zijn er 28 ziekenhuizen voorzien van het Michael-Wings System.
Bekijk alle ziekenhuizen

Wat hebben we bereikt?

288
Laptops
28 
Ziekenhuizen 
51
Wachtlijst

Ambassadeurs

Wolter Kroes, Koen Verweij,
Owen Laponder,
David Dam en Melissa Janssen zijn de ambassadeurs van Stichting Michael-Wings. Op hun eigen manier dragen ze vol enthousiasme en passie bij aan de realisatie van onze doelstelling.

Sponsoren

Stichting Michael-Wings kan niet voortbestaan zonder de inzet van sponsoren. De giften en donaties van sponsoren komen direct toe aan de opzet van een Michael-Wing System. Naast een algemene donatie kunt u uw gift ook aan een specifiek project koppelen. Klik op onderstaande pijl om te lezen welke sponsoren en partners zich al aan Stichting Michael-Wings hebben verbonden.

Partner CliniClowns

Stichting Michael-Wings werkt samen met CliniClowns. Net als Stichting Michael-Wings zet CliniClows zich in voor kinderen die opgenomen zijn op de kinderafdelingen van ziekenhuizen en zorgcentra. Naast de gezamenlijke aanwezigheid op de ziekenhuisafdelingen, is de nieuwe Cliniclowns app standaard geïnstalleerd op de Michael-Wings laptops. 

Voor overige informatie over Stichting Michael-Wings, of bij verdere vragen kunt u te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij informeren u graag verder!

Contactformulier

Postadres
Hoytinkstraat 67
1827 PM Alkmaar

Email: info@michael-wings.nl
Tel. nr.: +316 53 18 30 50

KVK te Alkmaar
Nr.: 37128407

Bankgegevens
NL33 ABNA 0552 4953 79 

Helpt u mee om ons doel te bereiken?

Onze wachtlijst vraagt om de hulp van sponsoren en donateurs. Helpt u mee om één van de kinderafdelingen op de wachtlijst te voorzien van gratis internet aan bed? Klik op onderstaande buttons om te zien wat u kunt doen!