novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

Vijesti s bloga

22

ned

07/18

Sitnice s puta na more

Sitnice s puta na more

Umjesto nezanimljivim autoputom, često na more odem starom cestom, pa se nakon kave uz Koranu u Karlovcu, preko Slunja i Gračaca dočepamo Obrovca i Benkovca.

Vrijeme puta također bi trebalo biti ispunjeno, a ne tek razdoblje transfera od jednog do drugog mjesta, a uz staru se cestu osim Plitvica i Slunja zaista ima još dosta toga za vidjeti. K tome, financijska razlika zaista nije nezanemariva.

Ovaj put okupao sam se u jezercu ispod Smoljanca, gledao s vidikovca Krbavsko polje, odmarao uz Zrmanju kraj Obrovca i uživao u benkovačkoj konobi uz ukusan i jeftin gulaš, a potom i hladne lubenice, što je sve nestalo znatno prije fotografiranja, piše Vjetar u granama.

22

ned

07/18

Bilo je fascinantno!

Bilo je fascinantno!

Pogledajte i pročitajte kako je bilo na dočeku Vatrenih iz perspektive Zagrebačkih mažoretkinja:
Bilo je dostojanstveno, uzbudljivo, fascinantno, nevjerojatno. Jednom riječju bilo je povijesno!!!! Hvala curama na vrhunskom profesionalizmu, što su bile strpljive, što su podnijele sve klimatske i druge uvjete, što su se snalazile i što nisu zanovijetale nad limitiranim resursima do kojih smo mogli doći. Ne pitajte gdje sam nabavio pizzu, gdje sam uzeo vodu, ali hvala što ste bili zadovoljni i sa onim što smo imali. Hvala za strpljenje za sve silne probe, za brzu reakciju nakon što je avion pozicioniran 2 metra zapadnije od plana, za disciplinu, požrtvovnost i vrhunski nastup. Svi, ali baš svi su vas nahvalili u superlativima.

20

pet

07/18

Milić i Dalić

Milić i Dalić

Dok smo čekali naše zboraše da slete iz Južne Afrike praktički istovremeno slijetao je avion hrvatske nogometne reprezentacije zbog čijeg dočeka je sve više dolazilo prema aerodromu.

Čekajući tako s dedom i Franom na nekom zabačenom parkingu, jer se ispred aerodroma ne smije zadržavati, Fran je pokušavao vidjeti zrikavca čije glasanje je čuo iz polja, razmišljala sam kolika je sličnost između dirigenta i voditelja zbora "Čarobne frule", i izbornika repke Dalića.

Jedan i drugi su izuzetno uporni u provođenju svojih nauma, no, isto tako točno znaju zašto nešto rade, jer su si dali truda proučiti sve do u detalje, no, zbog toga smatraju nepotrebnim objašnjavati se drugima, te ih čak, ili sam barem ja stekla takav dojam, pomalo i nervira kada ih netko propitkuje samo zbog nekog senzacionalizma, jednostavnu, oni sami znaju što rade i nemaju potrebu to lamentirati pred svima.
Isto tako, samozatajni su jedan i drugi, te ne trče pred rudo nikakvim ekskluzivama, nemaju potrebu samopromovirati se, pogotovo ne riječima, već strpljivo čekaju da rezultatom opravdaju svoj rad, piše Durica.

20

pet

07/18

Voljeti i fašizam ne idu ruku pod ruku

Voljeti i fašizam ne idu ruku pod ruku

Dosta sam promišljao o tome i zaključio sam da sam prirodni antifašist.
No da pojasnim.
Ja sam isključivo protiv fašizma kao određene forme razmišljanja i djelovanja.
Što znači da sam protiv SVAKE forme fašizma.
Bio on lijevi ili desni, kapitalistički, neoliberalistički ili socijalističko/komunistički, klerofašistički ili ateistički.
Potpuno mi je nebitno za što ga se zalijepilo.
Fašizam je fašizam, piše Vajra.

Thompson. Govorimo o čovjeku koji se kune na obiteljske vrednote, a razveo se. I to crkveno. Tko imalo zna kanonsko pravo, a nešto ga sitno znam, u tadašnjem sustavu je postojala sam jedna realna opcija i Danijela Martinović je velikodušna žena. Bome, ni plaćanje poreza mu nije jača strana. Ali. Jedan veliki ali. To je Thompson, Pero Panonski, piše po 881. put.

Hoćemo cenzuru:
Pjevaj mi Gene kamene
Polako da mi ne bi koja riječ promakla
Čvrsta ruka i poštenje
Sveta voda i krštenje
Nas su doveli do finala, domovino moja

20

pet

07/18

Kako to majke i kćerke rješavaju 'one stvari'

Kako to majke i kćerke rješavaju 'one stvari'

Nedavno se moja nećakinja nečega prestrašila, riječ je o jednoj od sitnih gluposti na kakve obično dobro reagira, ali ovaj puta ju je nenadano i podmuklo, kao udarac s leđa, iskočivši iz nekog kutka podsvijesti, valjda, ta glupost nekako uspjela srušila na tlo.
Prije pada je još samo uspjela zacviliti - Maamaaaa... doooođii... - i već je ležala na travnjaku.. Strašno je bilo za vidjeti.
Sestra se u nekoliko koraka stvorila uz nju, onako obamrlu, te je nakon par sekundi dozivanja i tapšanja po beživotnim obrazima, rekla - E, nećeš - i 'prilijepila joj jednu zidarsku', od koje se malenoj odmah vratila crvenkasta boja u već pomalo poplavljene usnice.

Nekoliko dana prije tog događaja, imala sam i ja jednu 'e nećeš' epizodu, gdje sam riješila nešto malo teže objašnjivo, pa o tome sad nećemo :), nego ćemo o tome kako je moja mama danas meni također rekla svoje povijesno - E nećeš!- i tako zatvorila taj krug, piše V.

Prikaži još vijesti...
Top bloggeri
I Mjesec i SunceI Mjesec i SunceNepoznati ZagrebNepoznati ZagrebFreshcaygFreshcayg
Putovanje (kroz život) je lakše, ljepše i sigurnije uz snažan stisak ljubavi.Za one koji ne znaju...Tajne D i Đ Makarska je pravi rajVruće jeOkrugao pogled na gradilište

<fotoblogNavijački delirijNewcastle Aircraft SpotterU nove radne pobjedeVožnjica po KrkuDok sem bil mlad i bedast PetrčaneZaštoNedjelja u tri slike“Nema strasti koja se srcu prikrade suptilnije i pod više maski nego ponos.”

Hvala!!!nijanse dana: od ružičaste do plave

Optimizam do daske>Osunčano je ljepšeDizane knedle

Statistika

Zadnja 24h

9 kreiranih blogova

293 postova

546 komentara

279 logiranih korisnika

Trenutno

8 blogera piše komentar

25 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum