novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

Vijesti s bloga

21

pet

09/18

Problem podstanara

Problem podstanara

Postoji nekolicina onih koji rade za dobru plaću i nije im problem izdvojiti par stotina eura za najam normalnog stana, ali što je s budućim splitskim brucošima i ostalim studentima?

Kaže se da najviše imaš novaca dok si student, ali to je samo zamagljivanje očiju jer studentski život je ipak drugačiji od života nekog radnika ili obiteljskog čovjeka. Studenti su još uvijek u godinama kada slobodno vrijeme provode u društvu i u noćnim izlascima, a to im se ne može zabraniti, ali svaki student može regulirati broj izlazaka, piše na blogu Corcyra.

Nije stvar u studentima i njihovom načinu života, nego u cijeni najma adekvatnog stana. Naime, cijena je otišla u nebo i iznajmljivači su odlučili podstanare oderati kao Poljake i Čehe, a to će se najviše odraziti na studente koji će platiti najveći danak.

21

pet

09/18

Cat caffe 2 (Munchen)

Cat caffe 2 (Munchen)

Nedavno sam pisala kako me zagrebački cat caffe oduševio i kako ću sigurno jednog dana tamo ponovno popiti kavu. A onda sam saznala da nedaleko stana ima jedan cat caffe i naravno odlučila popiti kavu tamo.

Filozofija je malo drugačija. Ima čak i meni s raznim kolačima i doručkom i sve je vegansko. Od 6 mačaka mi smo uspjeli vidjeti dvije. Žućka je ležala ispred vrata, a crno bijeli buco je sjedio na šanku. Prije nego šta sam krenula malo sam čitala recenzije i većina je napisala kako je lijepo i kako im se sviđa veganska hrana. Malo su se samo požalili što nisu imali prilike vidjeti mace no njima kada je dosta one se povuku u svoju sobu. Jedan korisnik se požalio na neljubazno osoblje jer ga je djelatnica odbila da izabere stol koji želi. Vjerojatno nije znao da se stol mora rezervirati ranije zbog gužve, pogotovo vikendom. Može i online, piđe Far away...anywhere....

20

četvr

09/18

Prsten

Prsten

Već nekoliko dana prilično se lomim da li napisati jedan štiklec vezano uz događaj koji me se izuzetno dojmio, piše Vjetar u granama.

Na izletu prošlog tjedna, krajem prvog dana posjeta obavili smo silaz na plažu koja se strmo spušta ispod sela u kojem smo odsjeli. Zajedno sa pješačenjem od centra sela, taj silaz traje gotovo tričetvrt sata (od čega je posljednjih desetak minuta strmina), a uspon na povratku, naravno, još i dulje. Najdražu je, dapače, na samom kraju silaza, kada je vidjela što je čeka na povratku, zahvatilo malodušje i nevjerica u sposobnost da se uspne nazad bez većih problema za svoje tetive, pa sam čak u jednom trenutku ponudio da se vratimo sa mjesta gdje smo bili, što je na sreću odbijeno. U stanju neizvjesnosti proveli smo dolje lijepo, ali napeto vrijeme (kako to inače u životu biva - Eros i Tanatos vrlo su bliski, zar ne :) ?), te sam neki njen prsten kojeg je skinula odložio na stijenu kada smo odlazili u more.

Pomireni sa sudbinom, osušeni i preplašeni usponom koji nam predstoji, jednostavno smo na taj prsten - zaboravili.

20

četvr

09/18

Beskućnici

Beskućnici

Prema podacima Drage Lelasa, predsjednika Hrvatske mreže za beskućnike, trenutno je u Hrvatskoj evidentirano nešto više od 1000 beskućnika i beskućnica, a stvaran njihov broj, prema njegovoj procjeni, nekoliko je puta veći. Smještajnih kapaciteta za njihov prihvat nema dovoljno, tek nešto više od 500, što znači da na javnim površinama u Hrvatskoj boravi više od 500 registriranih beskućnika, a ako su procjene Drage Lelasa točne, možemo govoriti i o 3000 ljudi.

Ako bismo u beskućnike ubrojili i osobe koje žive u nastambama bez struje i vode, raznim kamp kućicama, podrumskim prostorijama nepodobnim za stanovanje, garažama, poslovnim prostorima i ostalim improviziranim nastambama, taj bi broj bio i znatno veći, prema procjenama stručnjaka oko 7000, piše Moslavac.

19

sri

09/18

Intervju s vječnim studentom

Intervju s vječnim studentom

Stylish World je napravio post “u suradnji” s citatima s instagrama:

Kako se osjećate na početku nove akademske godine?
20 godina:Osjećam se kao da je cijeli svijet moj...
30 godina:...tako da nije bitno što nije!

Što očekujete od profesora?
20 godina: Očekujem da će aktivno sudjelovati u izgradnji naše akademske karijere.
30 godina:Rijetko postavljam pitanja na predavanjima, ali kada ga postavim pitam kad će pauza!

Što očekujete od sebe,s koliko ispita biste bili zadovoljni da položite u prvih 6 mjeseci?
20 godina: 4 ili 5 bi bilo super.
30 godina: Prijavim 5 ispita na roku,izađem na jedan i padnem.

Prikaži još vijesti...
Top bloggeri
H.A.D.L.H.A.D.L.KnjigoljubKnjigoljubBergaz naopačkeBergaz naopačke
EkstenzijeDuet jedne flauteZima na horizontuprašnjava arhiva...FRANGIPANE TART S JABUKAMAPreko ramena

<fotoblogIstarski fuži s tartufima od koljefke pa do groba...je*** zlatno dobaPuna kutija srećePonovno u BeograduKamp VelebitPuž put putujeRučni radIsušivanje srcaRiba, vino i ostale morske divote

Svijet je mojKao i uvijek, tama i svjetlo

Zelene i fine>Neki piju vino, a drugi rade kolačeLjepota i legende

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum