Terima kasih kerana melawat blog ini!

sufian on November 19th, 2011

cara-install-android-7

Pada masa kini, telah ramai yang menggunakan sistem operasi android. Samada android tablet desktop ataupun android mobile phone. Android telah diperkenalkan oleh Google Inc., maka tidak hairanlah android agak meluas dan popular dengan cepat. Tambahan pula antaramukanya yang amat menarik, ringkas dan sesuai dengan penggunaannya.

Bagi sesiapa yang masih belum mencuba android ini, anda masih berpeluang untuk mencubanya di komputer anda walaupun komputer anda bukanlah menggunakan teknologi touch screen!

Cara Install Live Android

Caranya amat mudah, sila ikuti langkah-langkah di bawah untuk install Live Android:
(Klik sini untuk baca seterusnya…)

Related Posts:

Tags: , , , ,

sufian on October 18th, 2011

Bagi menjawab soalan essa, maka saya terangkan langkah-langkah pemasangan CD / DVD SATA seperti berikut…

Sebenarnya cara memasang DVD SATA adalah hampir sama dengan cara memasang hard disk SATA. Mungkin anda perlu lihat kaedah pemasangan hard disk SATA terlebih dahulu bagi memudahkan pemahaman.
(Klik sini untuk baca seterusnya…)

Related Posts:

Tags: , , ,

sufian on October 11th, 2011

front-panel

Ada yang bertanyakan kepada saya cara untuk memasang jumper front panel. Saya tidak dapat menerangkannya secara keseluruhan kerana jumper front panel adalah tidak sama / standard diantara semua motherboard. Tambahan pula penerangan secara berdepan adalah lebih mudah difahami berbanding secara penerangan di blog ini, namun saya berikan sedikit tips pemasangan jumper front panel serba sedikit agar boleh dijadikan panduan.

Biasanya setiap motherboard ada memberikan petunjuk pemasangan jumper front panel, tetapi adalah lebih mudah sekiranya anda merujuk buku manual motherboard sekiranya ada. Anda juga tidak perlu risau sekiranya tersilap memasang jumper tersebut kerana sekiranya kesilapan berlaku, biasanya ia hanya menyebabkan sesuatu fungsi front panel itu tidak boleh digunakan sahaja.
(Klik sini untuk baca seterusnya…)

Related Posts:

Tags: ,

Setiap artikel di dalam blog ini adalah hakcipta penulis. Sekiranya anda ingin menyalin artikel ini, anda perlu:
1. Menghubungi penulis terlebih dahulu.
2. Menyatakan url blog ini (http://sufian.info) adalah sumber rujukan artikel.
Contoh Script: <a href="http://Sufian.info/" title="Blog Sufian.Info">Blog Sufian.Info</a>