Albeu.com http://www.albeu.com/ sq Lajmet e ofruara nga Albeu.com Albeu.com Feed Generator Tiranë-Durrës, tren me 100 km/h //www.albeu.com/ekonomi/tirane-durres-tren-me-100-km-h/392561/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/treni94.jpg" border="0" align="left">Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka shpallur fazën e parakualifikimit të tenderit për hekurudhën Tiranë-Durrës-Rinas, duke i hapur rrugën realizimit të një projekti të rëndësishëm infrastrukturor. Kjo fazë ju lejon operatorëve ekonomikë të interesuar të paraqesin aplikimet e tyre për për Thu, 26 Apr 2018 11:51:15 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/tirane-durres-tren-me-100-km-h/392561/ Lajm i keq për ata që duan të marrin kredi //www.albeu.com/ekonomi/lajm-i-keq-per-ata-qe-duan-te-marrin-kredi/392269/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/BSH1.jpg" border="0" align="left">Në tre muajt e parë të vitit, standardet e kredisë janë shtrënguar. Pavarësisht se kërkesa për hua ka qenë e lartë, kushtet për të marrë kredi për shtëpi apo kredi konsumatore kanë qenë më të vështira. Të dhënat jepen nga Banka e Shqipërisë në raportin e vrojtimit të aktivitet kreditues për 3 Wed, 25 Apr 2018 08:54:24 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/lajm-i-keq-per-ata-qe-duan-te-marrin-kredi/392269/ Sa njerëz vdesin në Shqipëri nga ajri i ndotur //www.albeu.com/shqiperi/sa-njerez-vdesin-ne-shqiperi-nga-ajri-i-ndotur/392259/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/QSUT-Qendra-Spitalore-Universitare-Nene-Tereza.jpg" border="0" align="left">Shumica e popullsisë së botës jeton në zona ku cilësia e ajrit nuk është e shëndetshme. Ky konkluzion vjen nga raporti më i fundit i ?Cilësia e Ajrit 2018? nga Instituti me të njëjtin emër, i cili është një bashkëpunim mes Institutit të Pasojave për Shëndetin dhe Vlerësimin dhe Matja e Shëndetit Wed, 25 Apr 2018 08:15:05 +0200 //www.albeu.com/shqiperi/sa-njerez-vdesin-ne-shqiperi-nga-ajri-i-ndotur/392259/ AKEP merr vendimin e rendësishëm për të gjithë përdoruesit e celularëve //www.albeu.com/ekonomi/akep-merr-vendimin-e-rendesishem-per-te-gjithe-perdoruesit-e-celulareve/392162/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/telekom5.jpg" border="0" align="left">AKEP vendosur sot që të detyrojë kompanitë celulare për të rikthyer paketat 30 ditore për abonentët e tyre me parapagesë, ndryshe sa nga sa ishte vepruar deri më tani, ku ato ishin 28 ditë. Vendimi erdhi pas ngritjes së një procedure administrative ndaj 3 kompanive celulare në vend. VENDIMI Tue, 24 Apr 2018 17:04:57 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/akep-merr-vendimin-e-rendesishem-per-te-gjithe-perdoruesit-e-celulareve/392162/ Vonesa në ndërtimin e Tiranë-Elbasan, kompaninë e gjen belaja //www.albeu.com/shqiperi/vonesa-ne-ndertimin-e-tirane-elbasan-kompanine-e-gjen-belaja/392071/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/rruga50.jpg" border="0" align="left">Tre urdhra bllokimi janë vendosur ndaj shoqërisë Copri-Aktor e cila sipas kontratës po ndërton lotin e parë dhe të tretë të autostradës Tiranë-Elbasan. Sekuestroja më e fundit është vendosur gjatë prillit mbi llogaritë dhe aksionet e kompanisë ndërkohë që dy të tjerat i përkasin fundit të muajit shk Tue, 24 Apr 2018 11:30:17 +0200 //www.albeu.com/shqiperi/vonesa-ne-ndertimin-e-tirane-elbasan-kompanine-e-gjen-belaja/392071/ Pini cigare? Kemi një lajm të keq për ju //www.albeu.com/ekonomi/pini-cigare-kemi-nje-lajm-te-keq-per-ju/392063/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/cigare18.jpg" border="0" align="left">Akciza e cigareve do të rritet së paku edhe me 11 % deri në vitin 2021, si një kusht që Shqipëria duhet të përmbushë në kuadër të integrimit me BE. Sipas raportimit që qeveria shqiptare ka bërë në Komisionin Europian niveli i akcizës për 1000 cigare është 44 euro që nga 1 janari 2018, por deri me Tue, 24 Apr 2018 11:12:13 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/pini-cigare-kemi-nje-lajm-te-keq-per-ju/392063/ Kush po përfiton prej zhvlerësimit të euros? //www.albeu.com/ekonomi/kush-po-perfiton-prej-zhvleresimit-te-euros/391640/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/euro68.jpg" border="0" align="left">Tre janë përfituesit e mëdhenj ndaj zhvlerësimit të valutës në vend, sipas Arben Shkodrës, Sekretar i Përgjithshëm i Bashkimit të Prodhuesve Shqiptarë: -Së pari, importuesit, të cilët blejnë në valutë dhe shesin në lek, duke mos reflektuar asnjë ndryshim në çmimet. Nga kjo situatë, ato përfitojnë Sun, 22 Apr 2018 11:08:12 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/kush-po-perfiton-prej-zhvleresimit-te-euros/391640/ Tatimet sekuestrojnë "Gulf-in", kompania mashtroi shqiptarët dhe ka 300 mijë euro detyrime //www.albeu.com/ekonomi/tatimet-sekuestrojne-gulf-in-kompania-mashtroi-shqiptaret-dhe-ka-300-mije-euro-detyrime/391249/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/gulf.jpg" border="0" align="left">Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka kërkuar në datën 19 prill vendosjen e masës së sigurimit të detyrimit tatimor për kompaninë Sun Petroleum Albania, e cila tregtonte markën Gulf. Kompania ishte në qendër të vëmendjes tre ditët e fundit, pasi ajo ndërpreu furnizimin me karburant në pikat e s Fri, 20 Apr 2018 17:11:17 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/tatimet-sekuestrojne-gulf-in-kompania-mashtroi-shqiptaret-dhe-ka-300-mije-euro-detyrime/391249/ Shtrëngohen kreditë, por apartamentet po shiten me çanta me lekë nga hashashi //www.albeu.com/ekonomi/shtrengohen-kredite-por-apartamentet-po-shiten-me-canta-me-leke-nga-hashashi/391188/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/euroo4.gif" border="0" align="left">Nëse doni të merrni hua në një bankë do ta keni më të vështirë, pasi bankat do ju kërkojnë më shumë ?llogari? për të ardhurat dhe do vënë më shumë kushte për kolateralin. Rezultatet e Vrojtimit të Aktivitetit Kreditues për tremujorin e parë të vitit 2018 tregojnë se standardet e kredisë janë shtr Fri, 20 Apr 2018 14:51:50 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/shtrengohen-kredite-por-apartamentet-po-shiten-me-canta-me-leke-nga-hashashi/391188/ Shkatërruan makinat e Shqipërisë me naftën e ARMO-s, zbulohet piramida e Gulf //www.albeu.com/shqiperi/shkaterruan-makinat-e-shqiperise-me-naften-e-armo-s-zbulohet-piramida-e-gulf/391187/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/gulf.jpg" border="0" align="left">Ikja e kompanisë Sun Petroleum (shumicë e pakicë), e cila tregtonte karburant në pikat e Gulf dhe ndërpreu aktivitetin, pasi kishte shitur qindra tollona, ka hapur sërish kutinë e Pandorës në tregun e naftës në Shqipëri. Prej dy ditësh, në pikat e tregtimit të Gulf është krijuar amulli, pasi Sun Fri, 20 Apr 2018 14:44:11 +0200 //www.albeu.com/shqiperi/shkaterruan-makinat-e-shqiperise-me-naften-e-armo-s-zbulohet-piramida-e-gulf/391187/