Resposta de LEST a l’entrevista de Jordi Cordón a El Punt

Davant l’entrevista a Jordi Cordón d’avui al diari El Punt des del grup de LEST ens veiem en l’obligació de desmentir les nombroses falsedats que diu el grup de CIU.
UPM va donar recolzament fa uns mesos al senyor Francesc Ferrer, que volia un “tots contra LEST” que al final va quedar simplement en un “Upm vs Lest”. Qualsevol persona amb dos dits de front entendria que en aquest context era del tot impossible que existís un pacte previ entre UPM i LEST.
Amb els resultats electorals del passat 24 de maig, des de LEST vam decidir esperar a veure quina decisió prenien els tres partits amb més representació (CIU, ERC, UPM) per saber si en el pacte entre ells es comptava amb la nostra presència per ser la tercera força i formar un govern sòlid.
A les converses amb el cap de llista de CIU, Jordi Cordón, li vam expressar que en cas que decidís cedir l’alcaldia al grup d’UPM com aquests li demanaven, tindrien el nostre recolzament i ens agradaria formar govern amb ells. Aquesta proposta ens semblava molt més avantatjosa per l’Estartit que un govern encapçalat per ERC.
Si pel contrari la seva decisió era no cedir, trobaria el nostre recolzament també a l’oposició, votant-lo a ell com alcalde el dia de la investidura.
Després de les converses entre CIU i UPM, vam ser convidats a participar de les negociacions per redactar el pacte. Cal recordar que LEST és el partit petit, amb només 2 regidors, i que el pacte no tenia perquè ser amb nosaltres, hi havia diverses opcions.

El passat dijous després que ERC obrís les portes a CIU per mantenir l’alcaldia al no presentar candidatura, aquests van decidir fer marxa enrere en el seu pacte amb UPM i LEST i en comptes d’assumir com a propi aquest canvi, van voler buscar un culpable.
Sense cap argument, l’estratègia és acusar LEST de pressions i de pactes ocults.
El futur proper ens demostrarà si es tracta d’un acte de total irresponsabilitat per part dels 4 regidors de CIU o d’un pacte amb ERC que necessita d’una justificació de pes, ja que ambdues formacions han manifestat públicament durant les darreres setmanes que no pactarien sota cap circumstància. L’estratègia molt ben elaborada d’ERC i la falta de visió i lideratge de CIU han fet que ens trobéssim davant d’aquesta situació en que el més perjudicat serà el poble.
Caldrà veure també quin serà el paper que jugaran els ex-convergents ara membres d’ERC i quins principis tindran els 4 regidors de CIU envers els seus votants si accepten un pacte amb tots ells.
Des de LEST ens mantindrem a l’oposició treballant pel nostre poble i pel nostre municipi, i mantenint els nostres principis sense necessitat de dir mentides que justifiquin les nostres decisions. En política, no tot s’hi val.

Discurs d’investidura que va fer la Sílvia Comas a l’acte de presa de possessió de l’alcalde de Torroella de Montgrí

EN PRIMER LLOC PERMETEU-ME QUE AGRAEIXI A LA GENT QUE ENS HA DONAT EL SEU RECOLZAMENT LA SEVA CONFIANÇA UNA VEGADA MÉS AQUESTES ELECCIONS.

PERMETEU-ME QUE AVUI US DIGUI UNES PARAULES QUE DISTEN UNA MICA DE LES QUE EMPASSEN PEL CAP ARA MATEIX, PERÒ PER EDUCACIÓ I PEL RESPECTE I SENY QUE HEM PROCURAT TENIR DES QUE VAM ENTRAR AL GOVERN I QUE ELS MEUS COMPANYS M’HAN DEMANAT QUE MANTINGUEM, HO HAIG DE FER AIXÍ.

LA HONESTITAT, LA PARAULA I LA SINCERITAT SON VALORS QUE HAN QUEDAT TOTALMENT DESVIRTUATS AL NOSTRE AJUNTAMENT. CIU UPM I LEST HEM ESTAT INTENTANT ARRIBAR A UN ACORD PER FORMAR GOVERN ESTABLE A L’AJUNTAMENT I L’EMD PERQUÈ ENS SEMBLAVA LA PROPOSTA QUE MILLOR PODIA REFLECTIR LES DIFERENTS SENSIBILITATS DEL NOSTRE MUNICIPI.

PERÒ NO HA POGUT SER. I NO PAS PER LES TRISTES EXCUSES QUE CIU HA VOLGUT DONAR.
LES NEGOCIACIONS AVANÇAVEN I L’ÚNIC QUE HA PASSAT ÉS QUE S’HAN FET ENRERE EN LES DECISIONS QUE LLIUREMENT HAVIEN PRES, I HAN VOLGUT BUSCAR UN CULPABLE.
SEMPRE ÉS MÉS FÀCIL DIR QUE LA CULPA ÉS D’UN ALTRE, I MÉS QUAN NO ES TENEN ARGUMENTS PER EXPLICAR D’ALTRA MANERA LA INCONGRUÈNCIA DE LES DECISIONS QUE ES PRENEN, PERÒ COSTA QUE LA GENT S’HO CREGUI, PERQUÈ UN PACTE ENTRE UPM I CIU ERA VIABLE SENSE LEST. ARA MATEIX A L’AJUNTAMENT HI HA 6 PARTITS AMB REPRESENTACIÓ POLÍTICA, PEL QUE NOSALTRES, ELS PETITS, NO EREM NECESSARIS PER FORMAR GOVERN.

PERÒ COM US DIC, ÉS MÉS FÀCIL DESVIAR L’ATENCIÓ QUE RECONÈIXER QUE S’HAN EQUIVOCAT, I QUAN NO ES TENEN ARGUMENTS S’HAN DE BUSCAR EXCUSES.

AMB AQUEST CANVI DE RUMB D’AHIR MATEIX, AVUI TOT ÉS UNA INCÒGNITA, PERQUÈ ERC VA DIR QUE EN CAP CAS PACTARIA AMB CIU, COSA QUE CIU TAMBÉ HA DIT DES DEL PRIMER MOMENT, PERÒ JA SE SAP QUE UN COP DINS LES COSES CANVIEN, PARLARAN DE RESPONSABILITAT I QUI SAP QUÈ PASSARÀ D’AQUI UN MES.

EL SENYOR JORDI CORDÓN DEIA AHIR A LA TARDA QUE SI AVUI SORTIA INVESTIT COM ALCALDE “JA PARLARIEM DILLUNS”. PERÒ TOT TÉ UN LÍMIT, I NOSALTRES NO VOLEM SER AL GOVERN A QUALSEVOL PREU. TENIM UNS PRINCIPIS.

LA NOSTRA VOLUNTAT SEMPRE HA SIGUT LA MATEIXA, TREBALLAR PERQUÈ L’ESTARTIT TINGUÉS UNA VEU A L’AJUNTAMENT, ACONSEGUIR AUTONOMIA I UN AJUNTAMENT QUE NO OBVIÉS LES NECESSITATS D’UNA PART DEL SEU MUNICIPI.

DURANT EL PASSAT MANDAT S’HAN ACONSEGUIT PROJECTES LLARGAMENT REIVINDICATS PEL POBLE DE L’ESTARTIT, COM L’EMD, EL MOLINET O LA CONSTRUCCIÓ DE LA NOVA ESCOLA BRESSOL.
ELS PROPERS ANYS EL PAPER DELS ESTARTIDENCS I ESTARTIDENQUES EN LA PRESA DE LES DECISIONS QUE ELS AFECTEN SERÀ MOLT MÉS IMPORTANT, I AQUEST SIMPLE FET JA MEREIX QUE HAGI VALGUT LA PENA TOT L’ESFORÇ.
PERÒ AQUESTA ACTITUD D’AVUI NO ENS HAURIA DE SORPRENDRE, TAMBÉ CIU ENS VA CONDICIONAR L’INICI DE LA CONSTRUCCIÓ DE L’ESCOLA BRESSOL A L’APROVACIÓ DELS PRESSUPOSTOS, ENS VA REDUIR L’ÀMBIT GEOGRÀFIC DE L’EMD UN DIA A LA NIT DONANT-NOS COM A ÚNICA OPCIÓ LA DE “ÉS AIXÒ O RES” I NO HA VOLGUT SIGNAR EL CONVENI DE L’EMD FINS ABANS D’AHIR.
PERÒ COM US DIC, EN POSITIU, EL 2015 PODEM CELEBRAR QUE TENIM MÉS DEL QUE TENIEM EL 2011, I ENS N’HEM DE FELICITAR TOTS PLEGATS.

VULL APROFITAR L’OCASIÓ TAMBÉ PER AGRAIR A LA GENT D’UPM I AL SEU CAP DE LLISTA JORDI COLOMÍ LA OPORTUNITAT QUE ENS HAN DONAT D’INTENTAR FORMAR UN GOVERN AMB ELLS. PER TOTS ÉS SABUT QUE LA RELACIÓ AMB UPM NO SEMPRE HE SIGUT FÀCIL, I HA SIGUT UNA GRATA SORPRESA VEURE QUE AMB DIÀLEG I CONFIANÇA HEM TRENCAT UNA BARRERA QUE FEIA MOLTS ANYS QUE ENS SEPARAVA, I QUE ESPEREM QUE MAI MÉS TORNI A ESTAR ENTRE NOSALTRES.
AQUESTES SETMANES I LES NOMBROSES CONVERSES AMB TOTS ELLS HAN DEMOSTRAT UN COP MÉS QUE EN UN MUNICIPI LES SIGLES DELS PARTITS NO TENEN IMPORTÀNCIA. LES PERSONES SÓN LES QUE FAN QUE TOT SIGUI POSSIBLE, I A LA GENT D’UPM ELS VOLEM DIR QUE ESPEREM PODER MANTENIR AQUESTA BONA SINTONIA I DIÀLEG PER MOLT TEMPS.

SEMPRE HEM DEFENSAT QUE DONARIEM RECOLZAMENT A LA FORÇA MÉS VOTADA PERÒ AVUI CREC QUE TOTS ENTENDREU QUE EL NOSTRE VOT NO PODA SER PER CIU. AVUI HEM VOTAT EN BLANC. UN GOVERN EN MINORIA EN QUE NO S’HA SIGUT CAPAÇ DE BUSCAR SINÈRGIES, SINO TOT EL CONTRARI, S’HAN TRENCAT TOTS ELS PONTS, NO POT MERÈIXER LA NOSTRA CONFIANÇA PER ENCAPÇALAR L’ AJUNTAMENT.
TOT I AIXÍ, I COM SEMPRE HEM FET, QUALSEVOL PARTIT QUE VULGUI TREBALLAR PEL BÉ DEL NOSTRE MUNICIPI I PER FER D’AQUESTA PRIMERA ETAPA UN MOMENT PLÀCID AMB LA CONSTITUCIÓ DE L’EMD, ENS TROBARÀ, PER RECOLZAR-LOS I PER FER DEL NOSTRE MUNICIPI UN MUNICIPI FORT AMB UN AJUNTAMENT DEL QUE ELS SEUS CIUTADANS SE’N PUGUIN SENTIR ORGULLOSOS.

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM.

Discurs Investidura a l’EMD, llegit per en Genís Dalmau

BONA TARDA,
IL.LUSTRISIM ALCALDE DE L’AJUNTAMENT DE TORROELLA DE MONTGRI, REGIDORS, EXREGIDORS, VEINES I VEINS, LA MEVA FAMILIA, LAURA, GENIS, LLUC, LA MEVA MARE, GERMANA…..BENVINGUTS TOTS A CASA VOSTRA, LA SEU DE L’EMD DE L’ESTARTIT.
SEGONS CONSTA A L’ARXIU MUNICIPAL, I A LES ACTES DEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORROELLA, EL 17 DE FEBRER DEL 1869, VA PRENDRE POSSESSIÓ D’ALCALDE DE TORROELLA EL SR. PERE QUINTANA, I EN DATA 28 DE FEBRER DE 1869, ES VA ANOMENAR AL SR. JOAN ELIAS MORNAU, COM ALCALDE DE BARRI DE L’ESTARTIT.
AVUI, 146 ANYS DESPRÈS, EL POBLE DE L’ESTARTIT TE EL SEU PRIMER ALCALDE –PRESIDENT, DE L’ENTITAT MUNICIPAL DESCENTRALITZADA DE L’ESTARTIT, ELEGIT PER AQUEST FI, I SORGUIT DE LES VOTACIONS DELS VEÏNS.
AL LLARG DE TOTS AQUESTS ANYS, HAN PASSAT MOLTES PERSONES QUE HAN TINGUT LA SORT DE SERVIR AL SEU POBLE, DE BEN SEGUR QUE EN CIRCUNSTÀNCIES MOLT DIFICILS , FRUIT DE LA CONVULSA HISTÒRIA QUE TINGUÈ LLOC AL LLARG DE TOTS AQUEST ANYS, DE LES PENURIES QUE VISQUEREN AQUESTS PRIMERS NUCLIS DE POBLACIÓ ASSENTATS A LA FALDA DEL ROCAMAURA, A LA SORTIDA DE L‘ANTIC TER, I QUE DON NOM AL NOSTRE POBLE ES TAR TIT.
L’OCASIÓ ESPECIAL, AMB LA NOVA EMD, MEREIX QUE RECORDEM TOTS AQUESTS VEINS QUE M’ HAN PRECEDIT I QUE SON:
– 1869 -JOAN ELIAS MORNAU
– 1870-JOAN BORRAT BATLLIA
– 1879-SEBASTIA SALA RIGAU
– 1881-JOAQUIM VILLENA
– 1885-SEBASTIA PAGES ELIAS
– 1895-MARTI PASCUAL CANDAL
– 1899-JOSEP BOTA ARQUES
– 1902-JOSEP GISPERT ELIAS
– 1904-PERE MASSAGUER
– 1906-PERE AUDIVERT MASSAGUER
– 1909-PERE PARRI PIBERNUS
– 1912- PERE MASSAGUER RIGAU
– 1918- JOSEP COMAS PUJADAS
– 1920- PERE MARQUES AUDIVERT
– 1923-PERE MASSAGUER RIGAU
– 1931-ROSSEND AUDIVERT FLAQUER
– 1934-PERE ELIAS FERRER
– 1936-LLORENÇ MASSAGUER MIR
– 1937-JAUME RIPOLL FLOQUET
– DESPRES ENTRE EL 1939 I EL 1963 HI HA UN BUIT
– 1963- RAMON GARGANTA PUIG
– 1971- JESUS MARTINEZ GOMEZ
– 1979- JOAN PAGES LLAMBRICH
– 1983- JOAN PIBERNAT ELIAS
– 1986- CARLES NUGUE BLAY
– 1991- JOAN FERRER SAIS
– 1995- JORDI COLOMI MASSANAS- PRESDIENT DE LA COMISSIÓ INFORMATIVA DE L’ESTARTIT
– 2003- EDUARD VILA JAIME- PRESDIENT DEL CONSELL MUNCIPAL DE L’ESTARTIT
– 2011- SILVIA COMAS BATISTA- PRIMERA ALCALDESA PRESDIENTA DE L’EMD DE L’ESTARTIT
– I FINS AL DIA D’AVUI.
ELS 7 MEMBRES DE L’EMD DE L’ESTARTIT TENIM MOLTA FEINA A FER. POSAR EN MARXA L’EMD, GESTIONAR LES COMPETÈNCIES PRÒPIES I LES QUE LI HA DELEGAT L’AJUNTAMENT, GESTIONAR EL DIA A DIA I PROMOURE LES NOVES INVERSIONS QUE S’HAURAN DE FER AL NOSTRE POBLE. L’EMD NO ÉS UN AJUNTAMENT, QUE TOTHOM HO TINGUI CLAR.
EN TOT CAS, NO ESTEM SOLS, HI TENIM L’AJUNTAMENT DE TORROELLA QUE ENS ACOMPANYA EN AQUESTA FEINA, COMENÇANT PER L’ALCALDE, ELS REGIDORS DE L’AJUNTAMENT I ELS TÈCNICS DE LES DIFERENTS ÀREES MUNICIPALS. I EN AQUEST PUNT, VULL TORNAR A DONAR LES GRACIES A TOT EL PERSONAL DE L’AJUNTAMENT I L’EMD QUE HAN FET UNA MAGNIFICA FEINA PER PODER SER ON SOM ARA CELEBRANT AQUEST ACTE. LA COMPLEXITAT ADMINISTRATIVA DE TIRAR ENDAVANT UN EXPEDIENT D’AQUEST TIPUS HA ESTAT ENORME.
AQUESTES ELECCIONS HAN POSAT DE MANIFEST QUE EL CIUTADÀ JA NO VOL SER ESPECTADOR DE LA DEMOCRÀCIA I NOMES PODER DECIDIR CADA 4 ANYS, SINO QUE VOL UNA PARTICIPACIÓ ACTIVA, COM AIXI VULL DONAR JO, EN NOM DEL GRUP L’ESTARTIT SOM TOTS, A TOTS ELS NOSTRES VEÏNS I ALS VOCALS DE L’EMD. JA SIGUI A TRAVÈS DE LES COMISSIONS SECTORIALS, A TRAVÈS DEL CONSELL DE PARTICIPACIO DE LES ENTITATS DEL POBLE, A TRAVES DE LA JUNTA DE VEÏNS O DIRECTAMENT ALS VEÏNS EN TEMES IMPORTANTS I QUE AFECTIN AL NOSTRE POBLE.
L’ESTARTIT, I L’EMD, HA DE SER UN MODEL DE PARTICIPACIÓ, ELS VEÏNS S’HAN DE SENTIR PROTAGONISTES. US CONVIDO A PARTICIPAR-HI.
I ALS MEMBRES DE LA JUNTA DE VEÏNS ELS DEMANO COMPROMIS AMB EL NOSTRE POBLE, I ELS OFEREIXO PARTICIPACIÓ. ELS NOSTRES VEÏNS HAN VOTAT AIXÓ, DIVERSITAT D’OPCIONS, PERÒ EXIGIRAN RESPONSABILITAT A LES DIFERENTS FORMACIONS POLÍTIQUES . AQUI I EN MOLTS ALTRES POBLES, ON CALDRÀ ESTABLIR MAJORIES ESTABLES PER PODER GESTIONAR EL DIA A DIA I ENCARA LES INVERSIONS DE FUTUR. ELS NOSTRES VEÏNS NO PERDONARAN QUE NO SIGUEM CAPAÇOS D’ESTABLIR UN GOVERN AMB UNA MAJORIA ESTABLE.
PERO BÉ, ESPEREM QUE TOTHOM TINGUI EL SENY NECESSARI PER FER ARRIBAR A BON PORT LA GESTIO MUNICIPAL.
FELICITEM-NOS PER PODER FER AQUEST ACTE, VISCA L’ESTARTIT I VISCA CATALUNYA.

Acte de constitucio de la nova junta de veins de l”EMD de l’Estartit

Acte final de campanya LEST eleccions municipals 2015, Divendres 22 de maig de 2015

Debat candidats a l’alcadia, dimecres 20 de maig 2015, Sala Polivalent

Resultats mesa per mesa a tot el municipi

11231682_10205855147690435_7331449434290135183_n

Aquests són els resultats a l’ajuntament, LEST tindrà dos representants: la Sílvia Comas i la Sandra Pibernat

Pel que fa als vocals de l’EMD, aquests s’escollien segons els vots a les dues meses de l’Estartit, la distribució és la següent: 3 vocals LEST, 2 vocals UPM-Més per l’Estartit i 1 vocal CiU.

Els vocals de LEST seran: l’Artur Mas, l’Anna Torramadé i en Miquel Basieras.

Per últim a la presidència de l’EMD, era una votació independent, els resultats han estat:

-78 vots l’Ester Bon (COET)

-373 vots Genís Dalmau (LEST)

-295 vots Frances Ferrer (UPM)

-70 vots Raquel Garcia (ERC)

-71 Dani Zamora (CiU)

En Genís Dalmau serà el primer president-“Alcalde Pedaneo” de l’EMD. Podrem dir que a l’Estartit hi ha un alcalde després de molts i molts anys.

Moltes gràcies a tots els que ens heu fet confiança i ens heu votat!

Segueix

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 168 other followers

%d bloggers like this: