Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων» στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόσφατα η «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων» πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου που συμμετείχαν στην αποστολή είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα χώματα των προγόνων μας και να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής στα αδικοχαμένα αδέλφια μας.

Η αποστολή επισκέφτηκε τους ναούς της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Δημητρίου Ξηροκρήνης, του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και της Παναγίας των Βλαχερνών, καθώς και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, ενώ περιηγήθηκε στα άλλοτε ελληνικά χωριά και σημερινά προάστια της Κωνσταντινούπολης που βρίσκονται κατά μήκος του Βοσπόρου.

Σημαντική στιγμή για την αποστολή, ο εκκλησιασμός ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο ναό της Ξηροκρήνης – Κουρούτσεσμε χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας δέχθηκε τα μέλη της αποστολής στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επαφών και ακολούθησε δεξίωση.

Ευτυχής συγκυρία ήταν η παρουσία της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων στην απονομή του Πατριαρχικού Οφικίου και η αναγόρευση σε Άρχοντα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δημητρίου Παξινού. Παρόντες ήταν επίσης Μητροπολίτες, Έλληνες Πρόξενοι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη στη Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι, όπου τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό της και ενημερώθηκαν για την ιστορία και την πορεία της στο χρόνο. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με τη Διευθύντρια της Σχολής κ. Λαιμοπούλου.

Επόμενη δράση της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων είναι η συμμετοχή στην Ιερά Πανήγυρι της Παναγίας Πορφύρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ομώνυμο εκκλησάκι στο νησί του Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2008, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον ετήσιο χορό του Συλλόγου στις 29 Νοεμβρίου 2008.












Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τρίκαλα
Τ.Κ. 42100
Τηλ. & Fax: 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr
pontiakostrikalon@yahoo.gr