Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"


Βραδιά με Ποντιακά φαγητά και Ποντιακό γλέντι

Με εξαιρετική επιτυχία και για ένατη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων «Οι Ακρίτες», διοργάνωσαν Ποντιακή Βραδιά με Ποντιακά φαγητά, λύρα νταούλι και τραγούδια. Η βραδιά αυτή πραγματοποιήθηκε στο Οικογενειακό Κέντρο «Ποταμάκι» στον Αη Γιάννη Σερρών, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008.

Προσφέρθηκαν Ποντιακά φαγητά και γλυκά (Τανουμένον σουρβάν, Συρόν, Αβριστέν, Πυσία, Τσιριχτά, Ωτία, Πυρεσκία, Φασούλε με μαύρα λάχανα, Ποντιακές Πίτες και γλυκά), που μαγείρεψαν και πρόσφεραν οι κυρίες του Συλλόγου μας σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Το μεγάλο χορευτικό του Συλλόγου παρουσίασε διάφορους ποντιακούς χορούς και στην συνέχεια οι χοροί συνεχίστηκαν από τους παρευρισκόμενους φίλους.

Στο τραγούδι ήταν ο Ξενίδης Κώστας, στην λύρα ο Μάκης Γαργαϊτίδης και Ζαραφίδης Νίκος, και στο νταούλι ο Κάτης Στάθης και Ζαραφίδης.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τις κυρίες του Συλλόγου που με πολύ μεράκι μαγείρεψαν και προσέφεραν τα νοστιμότατα ποντιακά εδέσματα και τον ιδιοκτήτη του οικ. Κέντρου «Ποταμάκι» για την παραχώρηση της αίθουσας.







Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών "Ακρίτες"
Επτάμυλοι Σερρών

Τ.Κ. 62100

Τηλ. & Fax: 2321058522

www.akritesserron.gr
akritesserron@yahoo.gr