Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Γεύμα στους δημοσιογράφους από την Ένωση Ποντίων Πιερίας

Τους δημοσιογράφους της Πιερίας υποδέχθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στο κτίριο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας η πρόεδρος Ζαίρα Λαζαρίδου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σε μια συνάντηση με σκοπό να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Ά αντιπρόεδρος Δημήτρης Προκοπίδης, η Β αντιπρόεδρος κ. Ρεβυθιάδου, η ταμίας Ανατολή Μαντζαρίδου - Παραστατίδου, η γενική γραμματέας Καλλιόπη Καμπερίδου, η έφορος χορευτικού και μουσείου Κλεονίκη Τσαιτουρίδου - Τσιλιγκιρίδου και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Γιώργος Τσαχουρίδης. Παραβρέθηκαν επίσης η χοροδιδάσκαλος Έφη Τομπουλίδου - Παπουτσίδου, ο δάσκαλος εκμάθησης ποντιακής λύρας Ευθύμης Λολοσίδης και μέλη των χορευτικών ομάδων και του τμήματος λύρας της Ένωσης Ποντίων. Η βραδιά περιλάμβανε βεβαίως ποντιακά εδέσματα που έφτιαξαν οι κυρίες του συλλόγου και ποντιακούς χορούς από τα παιδιά των τμημάτων, ενώ η πρόεδρος κ. Λαζαρίδου δώρισε στους δημοσιογράφους ένα βιβλίο για την ποντιακή ιστορία.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Ζαίρα Λαζαρίδου καλωσόρισε τους δημοσιογράφους και τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη τους και την συνεργασία που υπάρχει. Στόχος της συνάντησης όπως είπε να γνωριστούν οι δημοσιογράφοι με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ώστε η συνεργασία να είναι ακόμη πιο ουσιαστική.

"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί πραγματικά κάνετε ένα δύσκολο έργο και προβάλετε και το έργο όλων των πολιτιστικών συλλόγων όχι μόνο των ποντιακών. Θεωρώ ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι αυτοί που στηρίζουν την σημερινή κοινωνία, μαθαίνοντας την παράδοση γνωρίζοντας τις ρίζες και πατώντας καλά στα πόδια, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία".

Ο Ά αντιπρόεδρος Δημήτρης Προκοπίδης ευχαρίστησε και αυτός από την πλευρά του τους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια να αναβαθμίσουν το ρόλο ων πολιτιστικών συλλόγων με εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται με μεγάλο κόπο. Ο κ. Προκοπίδης ζήτησε την στήριξη των μέσω μαζικής ενημέρωσης να προβάλλουν τις εκδηλώσεις αυτές όπως και τις εκδηλώσεις για την ποντιακή γενοκτονίας καθώς όπως υπογράμμισε δεν είναι εκδηλώσεις της ποντιακής ιστορίας αλλά της ελληνικής ιστορίας.