Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ «ΜΩΜΟΓΕΡΙΑ» ΣΤΗ Ν. ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ν. Νικομήδειας "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", παρουσίασαν το έθιμο - δρώμενο των Μωμόγερων στα πλαίσια του δωδεκαήμερου, την Κυριακή 4/1/2009 στη Ν. Νικομήδεια Ημαθίας.

Το δρώμενο ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί και αφού η ομάδα, ακολουθούμενη από πολύ κόσμο, γύρισε όλα σχεδόν τα στενά του χωριού από σπίτι σε σπίτι, κατέληξε στην πλατεία του χωριού.

Η μέρα ήταν κρύα και όλα ήταν χιονισμένα (κατά το μεσημέρι άρχισε πάλι να χιονίζει), αλλά ζέσταινε τις ψυχές και τις καρδιές όλων όσων συμμετείχαν, η άριστη φιλοξενία των κατοίκων του χωριού, που ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έτοιμοι, με τα τραπεζάκια τους έξω στο δρόμο στρωμένα με διάφορα εδέσματα και ποτά.

Υπεύθυνος χοροδιδάσκαλος της ομάδας ήταν ο ακούραστος Βασίλης Ασβεστάς και συνόδευαν με τη λύρα τους οι Μαχανίδης Χαράλαμπος και Ζαμπάκας Βαγγέλης, στο αγγείο όπως πάντα ο ταλαντούχος μας Τσανασίδης Γιάννης και στο ταούλ ο Τσανασίδης Μιχάλης.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Παρχαρίδης, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Λάζαρος Ζευγαρόπουλος, ο νυν πρόεδρος του συλλόγου Ν. Νικομήδειας Χαράλαμπος Μαχανίδης, ο πρώην πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος, μέλη των Δ.Σ. των δύο συλλόγων και πολύς κόσμος.