Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ''

Το Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009 στις 11.00 π. μ., έκοψε τη βασιλόπιτα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σωματείου, που βρίσκεται στην Ολυμπίου Γεωργάκη 4.

Την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Αριστείδης Κυριακίδης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε σύντομη ενημέρωση - απολογισμό των δραστηριοτήτων του Σωματείου για το έτος που μας πέρασε από τον πρόεδρο κ. Αριστείδη Κυριακίδη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή της ταινίας μικρού μήκους του κινηματογραφιστή Νίκου Μπιλιλή με τον τίτλο: Ποντιακόν προσκύνεμαν. Η ταινία, διάρκειας 20 λεπτών, γυρίστηκε το 1978 και αναφέρεται στο ιστορικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Βερμίου. Ακολούθησαν σύντομα σχόλια για την ταινία από τον υπ. διδάκτορα ιστορίας Θεοδόσιο Κυριακίδη.













Οι φίλοι που παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ξαναζωντανέψουν στη μνήμη τους, μέσω του ντοκιμαντέρ, αγαπημένους πρωτεργάτες της ανιστόρησης της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι της Νάουσας. Η ταινία ψηφιοποιήθηκε και σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Σωματείου.


Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα
Ολύμπου 78
Τ.Κ. 54631
Θεσσαλονίκη
Τηλ. - Fax: 2310271522

Ιερά Μονή: Ροδοχώρι Νάουσας
Τ.Κ. 59200
Τηλ. 2332051167

www.peristereota.com

admin@peristereota.com