Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ

Στον κατ' εξοχή παραδοσιακό χόρο, στη φιλόξενη Ποντιακή ταβέρνα "ΠΑΡΑΚΑΘ" πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Τριανταφυλλιάς το Σάββατο 31-01-2009.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι Τριανταφυλλιώτες διασκέδασαν μέχρι τις πρωινές ώρες με τους Κώστα Σιαμίδη, Αχιλλέα Βασιλειάδη, Δημήτρη Πιπερίδη, Βασίλη Τοπαλίδη, Στάθη Τσαϊρίδη αλλά και άλλους φίλους του Συλλόγου και βέβαια με τον αναντικατάστατο γιάννη Καλπατσινίδη (αγγείο) ο οποίος μάλιστα τιμήθηκε από τον Π.Σ.Π. Τριανταφυλλιάς "για την τεράστια προσφορά του στην ποντιακή παράδοση και τον Πολιτισμό εν γένει".

Χορούς της Πατρίδας παρουσίασε το μικρό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, που απέσπασε το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού, με δάσκαλο τον Νίκο Γαβρά. Οι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με τον Γιάννη Καλπατσινίδη να αποθεώνεται κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα ξεσηκώνοντας τους φίλους του Συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Σερρών: Καρυπίδης Αναστάσιος, Λεονταρίδης Θεόφιλος, και Ευστάθιος Κουτμερίδης, ο Δήμαρχος Βισαλτίας Καλαϊτζής Δημήτριος, ο Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σταυρούπολης Αναστασιάδης Βασίλειος, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων: Καλλιθέας-Συκεών, Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Παναγία Σουμελά Θέρμης, Κεφαλοχωρίου και ο Στάθης Παπαδόπουλος εκπρόσωπος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας (μέλος του Δ.Σ.).

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν με επιστολή τους οι: Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Καλαφάτης Σταύρος, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βισαλτίας κ.Κοτσάμπαπας Χαρίσης και ο πρώην Υφυπουργός κ. Ανθόπουλος Ιωάννης.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στα παιδιά του μικρού χορευτικού τμήματος, αλλά και σε όλα τα παιδιά που ασχολούνται με την Ποντιακή Παράδοση, μυούνται σ' αυτήν και αποκτούν Ιστορική Αυτογνωσία μέσα από την προσέγγισή τους στους Συλλόγους που πρεσβεύουν την ιστορική μνήμη την Παράδοση και τον Πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Την απονομή τιμητικής Πλακέτας στον Γιάννη Καλπατσινίδη έκανε η μικρή Νικολέτα Γαβρά (του Αναστάσιου), μέλος του μικρού χορευτικού τμήματος συμβολίζοντας έτσι την προσέγγιση-σύνδεση δύο γενεών που θεωρητικά τις χωρίζει "ένα χάος", αλλά με όχημα την Ποντιακή Παράδοση - χρησιμοποιώντας την ως άλλο μίτο της Αριάδνης - μπορούν αυτά τα παιδιά να βγαίνουν απότον λαβύρινθο που βιώνουν σήμερα, χωρίς όμως να δραπετεύουν από την πραγματικότητα, αξιοποιώντας έτσι όλα αυτά τα βιώματα ως αντίδοτο στις παρενέργειες του "εκσυγχρονισμού".


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ
Παν. Τσαλδάρη 3
Σταυρούπολη - Θεσσαλονίκη
Τ.Κ. 56430
Τηλ. & Fax 2310600626
Kιν. 6944911886
www.syllogos-triantafyllias.blogspot.com
triantafyllia1980@hotmail.gr