Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 20:00 η «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων» πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του σωματείου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Τρικάλων.


Η εκδήλωση ενταγμένη στο γενικότερο σκοπό του Συλλόγου για διατήρηση των εθίμων των εξ Ανατολής Ελλήνων και την τόνωση των δεσμών των Ποντίων και Μικρασιατών της πόλης μας, ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης κ. Κοσμά Αποστολίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του συλλόγου και έκανε απολογισμό των δραστηριοτήτων για τη χρονιά που μας πέρασε.


Ευχαρίστησε τις αρχές της πόλης για τη στήριξη του συλλόγου με ιδιαίτερη αναφορά στην παραχώρηση στέγης από το Δήμο Τρικκαίων στην Πράσινη Γωνιά (Καλαμπάκας 28). Επίσης ευχαρίστησε το Βουλευτή Τρικάλων κ. Νίκο Λέγκα για την πρόσφατη οικονομική ενίσχυση του συλλόγου από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του συλλόγου και το πλούσιο έργο του. Το φλουρί αντιστοιχούσε στο βιβλίο «Εδεσματολόγιον Πόντου» με συνταγές της ποντιακής κουζίνας.

Στη συνέχεια η παιδική χορευτική ομάδα της Ευξείνου Λέσχης παρουσίασε αντιπροσωπευτικούς χορούς από τον Πόντο και ακολούθησε ποντιακό γλέντι. Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου απήλαυσαν μια ζεστή βραδιά με το Νίκο Γαβριά στη λύρα και το Βασίλη Γαλάνη στο νταούλι, ενώ ο μπουφές περιελάμβανε νόστιμα εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του συλλόγου και ποτά και αναψυκτικά χορηγία της εταιρίας Κλιάφα.


Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τρίκαλα
Τ.Κ. 42100
Τηλ. & Fax: 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr
pontiakostrikalon@yahoo.gr