Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Εκδήλωση για τα παιδιά των Ποντίων με την παρουσία του υφ. Εξωτερικών, Θ. Κασσίμη

Με χαρά και ενθουσιασμό βίωσαν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, την καθιερωμένη γιορτή τους τα παιδιά των Ποντίων νεοπροσφύγων. Πρόκειται για την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδας και Νήσων και το Ψωμιάδειο Πολιτιστικό Κέντρο Ποντιακού Ελληνισμού με τη συνεργασία και τη χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε.).

Μια παιδική παράσταση σε ένα θέατρο, που φέτος ήταν το «Μπρόντγουεη», η κοπή της πίτας με τα τρία φλουριά για τους τυχερούς και τα πρωτοχρονιάτικα δώρα για όλους συνέθεσαν μία ξεχωριστή μέρα για περίπου 700 παιδιά από τα 40 ποντιακά σωματεία της Αττικής.

Παρών, όπως κάθε χρόνο, ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος σε θέματα αποδήμου Ελληνισμού, Θεόδωρος Κασσίμης, ο οποίος έκοψε την πίτα μαζί με τους προέδρους των δύο διοργανωτών φορέων, Γιάννη Σαββίδη και Δημήτρη Χριστοφορίδη, καθώς επίσης και το γενικό διευθυντή της ΓΓΑΕ, Γιάννη Κυπαρισίδη.

Ο υφυπουργός εξέφρασε τη χαρά του που ήταν και φέτος μαζί με τα παιδιά και υποσχέθηκε στους τυχερούς, που βρήκαν τα φλουριά της πίτας, εκτός από το καθιερωμένο βιβλίο, και από έναν φορητό υπολογιστή με δύο ηλεκτρονικά παιχνίδια, δέσμευση που απέσπασε το ενθουσιώδες χειροκρότημα των παιδιών.

«Η γιορτή αυτή για τον καινούργιο χρόνο με τα παιδιά μας από τον Πόντο έχει γίνει παράδοση», δήλωσε ο κ. Κασσίμης μοιράζοντας τα δώρα και πρόσθεσε: «Είναι πράγματι σημαντικό να βλέπεις τις νέες γενιές Ελλήνων από τον Πόντο, που έρχονται εδώ. Διασκεδάζουμε, ανταλλάσουμε δώρα και πιο αισιόδοξα πια, πιο ελπιδοφόρα, τα παιδιά ετοιμάζονται να κατακτήσουν τη ζωή. Είμαι βέβαιος ότι τα ζωντανά και έξυπνα αυτά παιδιά θα μας χαρίσουν μια καλύτερη Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ