Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" ΒΟΣΤΩΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Βοστώνης στις 7 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου στο Roslindale της Βοστόνης. Τον χορό μας τον τίμησαν όλα τα μέλη με τις οικογένειες και φίλους, η Νεολαία έδωσε δυναμικά το παρόν, όπου χόρεψαν μέχρι πρωίας. Άνω των 450 ατόμων διασκέδασαν Ποντιακά, το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι πρωίας στην Λέσχη του Συλλόγου επί της Albany Street.













Τον χορό τίμησαν με την παρουσία τους, η κ Μαγδαληνή Κανταρτζή υπεύθυνη τύπου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Βοστώνη, ο κ. Ανέστης Καλαιτζίδης από το Γραφείο του Congressman Mr. Bill Delahunt της Αμερικανικής Βουλής, ο κ. Ιωάννης Βύρων Πρόεδρος του Συλλόγου του Ξενιτέας του Rochester της Νέας Υόρκης.













Παρών ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου φίλων του Hrant Dink, k. Harry Parsekian όπως και o Τούρκος Ιστορικός συγγραφέας καθηγητής του Clark University, k. Taner Akcam που έγραψε το βιβλίο.
Επίσης παρευρίσκετο και ο καθηγητής Ιστορίας του Bilkent University, Ankara, Turkey, Dr. Oktay Ozel.













Παρόν επίσης ήταν και μέλη της συντονιστικής επιτροπής της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Η.Π.Α και Καναδά καθώς και μέλη του χορευτικού τμήματος του ποντιακού συλλόγου του Rochester της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Το μουσικό προγραμμα του φετινού χορού πλαισιώθηκε απο τους καλλιτέχνες
Χρήστο Τικταπανίδη – ΛΥΡΑ Connecticut Στέφανο Πεσιρίδη – ΛΥΡΑ Βοστώνη Γιάννη Απαζίδη – ΝΤΑΟΥΛΙ , ΤΡΑΓΟΥΔΙ Βοστώνη Κωνσταντίνο Φετφατσίδη – ΛΥΡΑ, ΑΓΓΕΙΟ, ΦΛΟΓΕΡΑ Βοστώνη Νίκο Απαζίδη – Βοστώνη – ΑΡΜΟΝΙΟ Βοστώνη καθώς και τον Σταύρο Πετρίδη στην ΛΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ταλαντούχο και άξιο απόγονο του πατριάρχη της λύρας Γώγου Πετρίδη του οποίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον θάνατο του. Ο Σταύρος ζει στην Βοστώνη τα τελευταία 19 χρόνια.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης οι μαθητές του Χρήστου Τικταπανίδη ο οποίος εδώ και 5 χρόνια βρίσκεται στην υπηρεσία της παράδοσης διδάσκοντας λύρα στα ελληνόπουλα των Η.Π.Α. και του Καναδά.

Κώστας Απαζίδης - Νταούλι, τραγούδι
Νίκος Απαζίδης - Λύρα
Βαγγέλης Πεσιρίδης- τραγούδι
Στάθης Κυριακίδης -Λύρα, τραγούδι
Νίκος Μουρατίδης - Νταούλι













Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του χορευτικού τμήματος του συλλόγου οι οποίοι αποτελούν και την νεολαία του συλλόγου μας κατα κύριο λόγο. Είναι παιδιά που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στις Η.Π.Α όμως κάνουν ότι είναι δυνατόν βάζοντας έτσι το δικό τους λυθαράκι στις προσπάθειες διατήρηση και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.













Έγινε απονομή της υποτροφίας εις μνήμην της αείμνηστης κ. Ελένης Παπαδοπούλου μητέρας του πρώην Προέδρου του Συλλόγου μας κ. Ιωάννου Παπαδόπουλου, την υποτροφία παρέλαβε ο μαθητής, και αρχηγός του χορευτικού τμήματος της νεολαίας κ. Θεόδωρος Στεφανίδης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Χαρίλαος Απαζίδης και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν όλους όσους με την παρουσία τους βοήθησαν στην επιτυχία αυτού του χορού.


Υπεύθυνη τύπου
Αλεξάνδρα Απαζίδου


PONTIAN SOCIETY "PANAGIA SOUMELA" OF BOSTON
587 Albany Street
Boston, MA 02118
Telephone: (617) 338-7453
www.panagiasoumelaboston.com
webmaster@panagiasoumelaboston.com