Deel dit artikel
-

Uitzendbureau Start toont vacatures via narrowcasting

Uitzendbureau Start toont vanaf deze week actuele vacatures op grote schermen in een viertal Bruna-winkels. Start is de eerste adverteerder die meedoet met de narrowcasting pilot die Bruna in samenwerking met Media Landscape eind vorig jaar startte. Start hoopt met deze nieuwe manier van werven een flink aantal potentiele kandidaten van de boekwinkel naar een Start-filiaal te 'trekken'.

De Start-vacatures zijn te zien op een scherm dat bij de kassa hangt van Bruna-vestigingen in Hoofddorp, Nieuwegein, Ede en Houten. Start koos voor deze plaatsen omdat haar eigen vestigingen dichtbij deze Bruna-lokaties liggen. Klanten krijgen elke vijf minuten een 50-seconden durende clip van Start te zien met daarin zes vacatures. Medewerkers van de in de buurt van de Bruna gelegen Start-vestiging kunnen zelf vacatureteksten aanmaken die op het scherm in de winkel verschijnen. Vijftien minuten na het aanmaken van een tekst verschijnt de tekst op het scherm.

De vacatures zijn gedurende zestien weken te zien. Daarna gaat Start bekijken of het project succesvol genoeg was voor een vervolg. “We gaan nauwkeurig meten wat het effect is,” zegt Ton Sluiter van Start. “Wij houden standaard bij op welke wijze mensen in een vestiging terechtkomen. Daarbij nemen we nu ook de schermen mee.”

Eind 2005 startte Media Landscape samen met Bruna een narrowcasting pilot in zeven winkels, zegt Cock van der Valk van Media Landscape. In maart van dit jaar is de pilot officieel van start gegaan volgens haar. Gemiddeld hangen in een filiaal acht tot negen schermen. Bij de kassa, maar ook op plekken verspreid in de winkel, ingebouwd in zuilen en boekenkasten.

De meeste content op de schermen is afkomstig van de Bruna. Het gaat onder meer om informatie over boeken en aanbiedingen. Met als doel om klanten op ideeën te brengen en te wijzen op aanbiedingen, zegt Van der Valk. Daarnaast is het de bedoeling dat op de schermen ook content verschijnt van ‘externe’ partijen. Het eerste bedrijf uit die laatste contentcategorie is Start.

Naast het Bruna-netwerk exploiteert Media Landscape narrowcastingnetwerken – al dan niet in pilot fase – voor de ABN Amro en de Postkantoren. Binnenkort volgen enkele andere netwerken, aldus Van der Valk.

Deel dit bericht

1 Reacties

albert treur

Maar wat is nou de relevantie voor Start en Bruna?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond