zougla.gr και banana-republic.gr | η διαδικτυακή τηλεόραση στην Ελλάδα είναι γεγονός...

Η διαδικτυακή τηλεόραση είναι γεγονός και στην Ελλάδα... Ο Στέλιος Κούλογλου δημιουργεί το δικό του διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ξεκίνησε τη δική του διαδικτυακή εφημερίδα αξιοποιώντας τις δυνατότητες της αμφίδρομης επικοινωνίας με τους χρήστες του διαδικτύου μέσω της ενότητας WebTV. Ακόμη, μάθετε για ανάλογες προσπάθειες από το πολιτικό χώρο, το θρησκευτικό χώρο καθώς και το τομέα της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.


Banana-Republic ονομάζεται το νέο project του Στέλιου Κούλογλου και της ομάδας του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα μέσω του οποίου ουσιαστικά θέλουν να δημιουργήσουν ένα διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης, με την ενεργή συμμετοχή των χρηστών. Στόχος είναι η δημιουργία ενός διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού. Το πρώτο ελληνικό κανάλι WebTV έιναι γέγονος... έστω και σε έκδοση Beta! Ενδεικτικά μπορείτε να παρακολουθήσετε σε...αποδεκτή ποιότητα εικόνας (θα προτιμούσα πολύ καλύτερη ποιότητα με διαφορετική μορφή συμπίεσης της εικόνας) τη πολυσυζητημένη εκπομπή του για τη γενιά των 700 ευρώ και αρκετές ακόμη εκπομπές του από τα ΡΧΣ. Τις τελευταίες ημέρες έκανε... επιτέλους την επίσημη έναρξή της και η διαδικτυακή εφημερίδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με τον άκρως πρωτότυπο τίτλο Zougla.gr!
To editorial της εφημερίδας αναφέρει "Κυκλοφορούμε κι είμαστε εδώ,παρόντες στην κούρσα μιας διαφορετικής ενημέρωσης προσαρμοσμένης στις ταχύτητες της εποχής της..η τεχνολογία επιβάλλει τον επαναπροσδιορισμό των ρόλων δημοσιογράφου-πομπού και αναγνώστη-δέκτη. Το σύστημα δίνει την δυνατότητα μιας αμοιβαία εντιμότερης σχέσης, στα πλαίσια της οποίας ο αναγνώστης μπορεί να είναι ενεργός.".

Ενδεικτικό της επιτυχίας που έχει η νέα προσπάθεια του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου μέσα σε μόνο πέντε ημέρες λειτουργίας της εφημερίδας έχουν επισκεφθεί το zougla.gr 130.000 χρήστες και έχουν κάνει πάνω από 1.000.000 clicks στα θέματα της εφημερίδας!

Η νέα ηλεκτρονική εφημερίδα χωρίζεται σε θεματικές ενότητες και περιλαμβάνει:
  • νέα από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο,
  • θέματα σχετικά με τη Πολιτική και το Έξυπνο Χρήμα,
  • Ειδήσεις από το χώρο των Media και του LifeStyle,
  • Αναφορές στα τελευταία νέα από τα Sports,
  • Απόψεις και θέματα σχετικά με το περιβάλλον, το πολιτισμό αλλά και τη τεχνολογία!

Ούσιαστικά, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα. Το στοιχείο όμως που τη διαφοροποιεί από άλλες παρόμοιες προσπάθειες έιναι η ενότητα WebTV μέσω της οποίας μπορείτε:

  • να παρακολουθείτε καθημερινά ολιγόλεπτα δελτία ειδήσεων τρείς φορές την ημέρα (στις 12.00, 18.00 και 22.00 ) στα οποία παρουσιάζονται συνοπτικά τα θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της ηλεκτρονικής εφημερίδας!
  • να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από τις εκπομπές Ζούγκλα και Κίτρινος Τύπος. Ενδεικτικά, περιλαμβάνονται αποσπάσματα εκπομπών με θέματα όπως τα Ίμια, το Σκοπιανό, την έρευνα για το Dopping αλλά και την... Αλίκη Αρβανιτίδη (σήζυγος Πασχάλη...μην ξεχνιόμαστε...) και τη Eurovision.
  • Τέλος, στο Zougla.gr μπορούν και οι ίδιοι οι χρήστες του διαδικτύου να στείλουν τα δικά τους βίντεο καταγγέλοντας τα κακώς κείμενα της ελληνικής καθημερινότητας!

Εκτός όμως από τις δύο παραπάνω πρωτοβουλίες η διαδικτυακή τηλεόραση (WebTV) έχει εκπροσώπους τόσο από το πολιτικό χώρο όσο και στο θρησκευτικό χώρο
καθώς και στην ψυχαγωγία και ενημέρωση. Δείτε τη λίστα ελληνικών WebTV καναλιών στο metablogging.gr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger