Photosynth nu voor iedereen te downloaden

Photosynth nu voor iedereen te downloaden

21-08-2008 16:09 Laatste update: 29-04-2018 15:20

Microsoft biedt het 3D-fotoprogramma Photosynth voor iedereen als gratis download aan.

Je kan er uit je eigen of online foto's 3D-afbeeldingen samenstellen. Van bekende plekken waar veel kiekjes van zijn plakt Photosynth foto's automatisch aan elkaar, waarna je de plaats van alle kanten kan bekijken. Zelfs inzoomen tot in detail is mogelijk. Het samenstellen van 3D-platen kost Photosynth enkele minuten. Op de Photosynth-site staan al veel voorbeelden. De 3D-plaatjes zijn ook op je eigen blog of profielpagina te embedden.

Een Mac-versie van Photosynth is er nog niet. Mac-gebruikers kunnen Photosynth alleen onder Boot Camp gebruiken, want volgens Microsoft werkt het niet onder Parallels en andere VM-software.

In Bright 19 hadden we een interview met Photosynth-bedenker Blaise Aguera y Arcas. Zijn grootste droom? 'Dat computers net zo zouden kunnen denken als onze hersenen. Wat we bij Photosynth merken is dat zaken die we als mens meteen door hebben, voor computers niet te begrijpen zijn. Dat komt doordat computers niet goed kunnen omgaan met subtiliteiten. Het zou mooi zijn als computers net zo verfijnd als mensen waren.'

Hieronder een video-interview van CNET met een andere Microsoft-man over Photosynth.