dimarts, 20 de gener del 2009

Molt més que una simple recomanació


Categòricament i sense embuts: no hi ha excusa. La col·lecció de clàssics grecs i llatins «Bernat Metge», la més prestigiosa i de més història del país i de l'Estat, s'ofereix en els quioscos a un preu i en unes condicions impossibles de refusar. Avui teníem dues tragèdies de Sòfocles, Les dones de Traquis i Antígona, amb una introducció al tràgic de Colonos, el text grec del Βίος Σοφοκλέους, les dues peces a doble text (tipografia Budé) i en traducció de Carles Riba... tot relligat en tela per 3 (sí, tres) euros!

Continuaran Les Bucòliques de Virgili, el recull d'Àurea dicta d'Eduard Valentí en un altra oferta d'escàndol, vuit euros. Els quaranta-vuit volums que queden per dotze euros... Res, impossible no picar, impossible deixar-ho córrer. Impossible que en cap escola, cap Institut, cap biblioteca de cap professor, de cap humanista o persona mínimament culta aquests volums no hi siguin, del tot impossible! Amb raó el diari «Avui» donava a l'esdeveniment aquest títol: «L'excel·lència arriba al quiosc».

Aneu al web www.classicsbernatmetge.cat i trobareu les instruccions necessàries per a fer la vostra subscripció, ja sigui per telèfon o per un aplicatiu des d'internet mateix.

Ja comença a ser hora que els noms de Plató, Tucídides, Sèneca o Ciceró tinguin un curs més normal i puguem sostreure'ns de la mediocritat asfixiant que sembla que tot ho envaeix. Més encara, jo posaria com a condició per a obtenir el títol de batxiller haver llegit com a mínim un volum de la Fundació Bernat Metge. Una altra cosa seríem!

9 comentaris:

Iacomus ha dit...

Ah! Un regal dels déus!

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Sí, nèctar diví que Prometeu posa a l'abast dels mortals.

Anònim ha dit...

Per fi!
Una bona lectura amb els déus!


-Núria-
(encara sense Blog;))

Anònim ha dit...

I jo que pensava que als quioscos només venien "la casa de muñecas" o la "colecció de pedres precioses".

Anònim ha dit...

Qualsevol nit pot sortir sol, però no qualsevol dia trobes al quiosc dos llibres per tant pauper preu.
Elena.

ESTHER ha dit...

Això sí que hauria de ser NOTICIÓN!!!!!

Unknown ha dit...

Caram! Això sí que és una bona notícia! :) Si no et sap greu també en faré ressó en el meu bloc! ;p Benvinguda sia la iniciativa! Ara només cal buscar espai a l'habitació per encabir-los... :S

Anònim ha dit...

Ramon,
Gràcies per anunciar (amb tant de detall) que aquest regal dels déus ja es troba entre nosaltres.
Des que Sebastià Giralt ho va comentar al seu bloc, no he parat de preguntar si ja tenien la col·lecció al quiosc...
A mi encara em costa de creure: La Bernat Metge al quiosc quan ens volen treure del món educatiu? Quines contradiccions!
Podem creure que algun dia els clàssics tindran de nou el lloc que els correspon? Ah! ara sí que puc parafrasejar Obama: Yes, we can!

Anònim ha dit...

És aquella col.lecció que en la meva època d'estudiant mai vaig poder comprar.

Gemma