Napati

Produse organice/eco/bio pentru copii

Postat de Ileana Glodeanu On November 28, 2012

Lana este apreciata ca fiind unul dintre cele mai generoase fibre natural din lume. Este usoara, agent de respingere versatil, rezistenta la apa si la murdarie, iar mai presus de toate durabila.

 • Lana poate absorbi apa in proportie de 30% din greutatea ei si se elibereaza cu usurinta de ea. Aceasta proprietate face ca materialul sa fie respirabil si foarte confortabil pentru piele. Absoarbe transpiratia eliberand-o sub forma de vapori. Nelasand senzatia de umed, mentine corpul rece si uscat pe timp de vara. Acest lucru nu este posibil in cazul imbracamintei sintetice. Datorita continutului de lanolina, fibra ofera protectie fata de umiditatea externa, la suprafata putandu-se forma particule de apa vizibile
 • Tesaturile din lana au capacitatea de izolare a temperaturii. Acest lucru face ca lana sa tina de cald atunci cand e frig si sa fie racoroasa cand temperaturile exterioare sunt ridicate. Nelipindu-se de piele, aceasta poate respire in voie. Exemplu: beduinii si tuaregii folosesc haine de lana pentru a se feri de caldura
 • Fibrele de lana pot fi rasucite de 20 000 fara a se rupe in timp ce bumbacul poate fi rasucit doar de 75 de ori fara rupere. Are elasticitate naturala revenind la forma initiala. Permite alungirea cu 25-30% inainte de rupere
 • Nu se aprinde greu – punctul ei de aprindere este mai mare decat la bumbac si la sintetice. In cazul expunerii la flacara, arde incet, fara a se topi si a se scurge ca sinteticele. Are proprietatea de autostingere cand flacara este indepartata
 • Are filtru de protectie natural UV ridicat, mult mai mare decat la sintetice si bumbac
 • Lana nu este incarcata electrostatic, asadar atractia la murdarie si miros este minima
 • Este considerata de personalul medical drept material hipoalergenic
 • Este hidrofila – are o puternica afinitate pentru apa fiind usor de vopsit
 • Lana are consistenta firului de par uman. Imbracamintea din lana rareori trebuie spalata, de cele mai multe ori fiind suficienta o aerisire temeinica. Atunci cand spalarea este necesara, trebuie spalata la maxim 30 grade Celsius.De aceea trebuie folosit un detergent special cu actiune de protectie a fibrei, spre exemplu samponul nostru de lana Disana (http://www.napati.ro/produse/ingrijire/Sampon_lana,_200_ml–13–1.html). Pentru  a evita inasprirea lanii, aceasta nu trebuie frecata, stoarsa sau periata. Pur si simplu se strange usor si se usuca la soare. Lana nu trebuie uscata pe o sursa de incalzire. Se recomanda folosirea balsamul cu lanolina (http://www.napati.ro/produse/ingrijire/Balsam_lanolina,_200_ml–11–1.html)

 

STIATI CA:

 • Primele ovine (Ovis aries) au fost domesticite in urma cu 10000 ani. The British sought to protect their own wool industry during the eighteenth century, and passed laws requiring native English wool be used – for example, judges, professors, and students were required to wear robes made of English wool.
 • Industria lanii este foarte dezvoltata in tari precum Australia, Argentina, SUA, Noua Zeelanda. In timp ce Australia este lider in furnizarea lanii brute, SUA este principalul comparator al articolelor din lana.
 • Lana reprezinta mai putin de 5% din consumul mondial de fibre naturale Este insa principal sursa pentru fibrele naturale de origine animala
 • Cea mai calitativa lana provine de pe spatele si partile latelare ale ovinelor, aceasta fiind folosita pentru articole vestimentare. Din lana de calitate inferioara se realizeaza covoare
 •  O singura operatiune de degresare a lanii este echivalenta cu poluarea facuta de 30.000 oameni

 

Wow! Nu-i asa ca lana este un material superb. Nici o fibra sintetica nu poate egala aceste proprietati.  Pentru a-si pastra aceste caracteristici, lana are nevoie sa fie ingrijita. Vestea buna 99% din masinile de spalat au ciclu de spalare special pentru lana. Trebuie doar sa ai grija sa folosesti un detergent potrivit pentru lana si sa setezi temperatura de spalare la 30 grade C.

http://www.ceasulcuc.ro/sanatate/2_Mancarea%20organica/13_Lana%20organica/  

http://www.disana.de/engl/produkte/faserkunde/wolle.html

http://www.ota.com/organic/woolfactsheet.html

http://oecotextiles.wordpress.com/category/fibers/wool/

http://www.soilassociation.org/whatisorganic/organictextiles/organicwool

Elena Popa


Postat de Ileana Glodeanu On November 28, 2012

Pentru ca este o fibra naturala din surse regenerabile si biodegradabile, atunci cand cumparati produse din lana organica sprijiniti de asemenea practicile agricole durabile

Prin metode conventionale, se aplica insecticide oilor pentru a controla raia, paduchii si alte daunatoare. Unele oi si miei au parte de un astfel de tratament de mai multe ori si cu chimicale diferite.

 Pesticidele folosite pentru oi pot prezenta riscuri pentru sanatatea oamenilor si a mediului. Cele mai folosite insecticide sunt foarte toxice pentru oameni, pesti si amfibieni.

 Pesticidele folosite la imbaierea oilor au fost asociate adesea cu daune ale sistemului nervos pentru oamenii care sunt expusi direct in timpul acestui procedeu. Chiar si expunerile scurte la o cantitate mica, de-a lungul unei perioade indelungate de timp, au fost asociate cu scaderea functiilor terminatiilor nervoase, anxietate sau depresie.

Doua antibiotice sunt folosite pentru stimularea cresterii oilor si pentru a micsora efectele produse de conditiile nesanatoase in care sunt crescute. Folosirea acestor antibiotice a fost asociata cu contaminarea apelor de suprafata si de subteran din multe zone rurale, inclusiv a apelor potabile. Folosirea acestor antibiotice in astfel de scopuri dauneaza eficacitatii medicamentelor asupra oamenilor, intrucat, in timp, se poate dezvolta imunitate.

Avantajele lanii organice:

 • Bunastarea animalelor. Oile organice sunt crescute,hranite, adapostite si transportate astfel incat stresul este redus la minim. Fermierii ecologici iau masuri pentru prevenirea bolilor (animalele nu sunt tratate cu antibiotic si deparazitate). Animalele sunt crescute liber si pasunatul se face pe terenuri netratate cu pesticide/insecticide.
 • In procesul de fabricatie al lanii organice nu sunt folosite substante nocive. Standardele ecologice impun conditii stricte cu provire la toxicitate, biodegradabilitate si epurare a apelor uzate. Fabricarea imbracamintei necertificata implica folosirea a zeci de mii de substante toxice acute, urme de pesticide, insecticide, carbonat de sodiu (soda calcinata), clorura de sodiu și sulfat de sodium, metale grele, formaldehyde, solventi, majoritatea fiind clasificate periculoase de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Acestea sunt asociate cu cancerul, malformatii congenitale si hormonale, cu efecte negative asupra functiei de reproducere la oameni si animale. Bebelușii sunt deosebit de vulnerabili, deoarece pielea lor este mult mai subtire decat a adultilor.
 • Imbracamintea organica nu contine reziduuri. Pentru a preveni inasprirea firelor de lana si pentru a o face mai confortabila, multi producatori folosesc clorul pentru a o arde. Apoi fibrele sunt acoperite cu polimeri sintetici (rasini, cleiuri). Procesul de clorinare este foarte toxic, lana absorbind 1,5% din cantitatea de clor. Finisarea lanii impotriva moliilor presupune tratarea cu piretroide, eteri difenil sulfonamide sau derivați de uree cu efecte neurotoxice la om.

Postat de Ileana Glodeanu On November 28, 2012

Ce este lana organica?

In termeni stiintifici, lana este considerata a fi o proteina numita keratina. Pentru ca lana sa fie certificata organic, acesta trebuie să fie produs in conformitate cu standardele productiei ecologice de animale. Federal requirements for organic livestock production include: Lana eco europeana trebuie sa respecte standardele stabilite de eticheta ecologica a UE.

Printre cerinte sunt incluse:

 • Hrana animalelor și furajele folosite din ultima treime a gestatiei trebuie să fie certificate ecologic;
 • Utilizarea de hormoni sintetici si ingineria genetica este interzisa;
 • Utilizarea pesticidelor sintetice (intern, extern si pe pasuni) este interzisa,
 • Producatorii trebuie sa incurajeze sanatatea animalelor, prin bune practici culturale si de management.

La ce poate fi folosita lana organica?

Lana organica poate fi folosita ca si lana convenționala. Cele mai cautate produse din lana ecologica disponibile astazi sunt: haine pentru copii, paturi, paltoane, fire de tricotat, șosete, pulovere. Sursa cea mai comuna de lana pentru productia de textile provine de la rasa Merino.

            De ce lana organica costa mai mult decat lana conventionala?

            Poate va intrebati de ce imbracamintea din lana organica (exemplu: Disana, Engel) este mai scumpa decat alte articole vestimentare din lana. Raspunsul este usor de inteles: costul lanii ecologice este mai mare decat cel al lanii conventionale din mai multe motive:

 • costurile de productie ecologica sunt mai mari, datorita muncii, gestionarii și costurilor de certificare
 • industria lanii organice este relative foarte mica in comparatie cu cerintele pietei
 • standardele ecologice pentru productia animalelor interzice pasunatul excesiv.

Postat de Ileana Glodeanu On November 15, 2012

Toamna și iarna sunt anotimpuri destul de dificile pentru îngrijirea bebelușului tău. Este important să te pregătești din timp și să eviți astfel neplăcerile care ar putea afecta sănătatea copilului.

Ferește-ți bebelușul de schimbările bruște de temperatură !

Principalul dușman al bebelușului tău în anotimpurile reci nu este frigul, ci schimbarea bruscă de temperatură. Cum în primele luni de zile copilul nu-și poate regla în mod natural temperatura corpului, va avea nevoie ca tu să verifici dacă îi este frig sau cald.

Iată cum poți să îți dai seama de cum îi este nou născutului:

–  pielea palidă, mâinile sau piciorușele reci îți arată că îi este frig;

–  transpirația sau îmbujorarea obrajilor sunt semne clare că îi este cald;

– manifestările nervoase destul de dese ar trebui sa te determine sa ii verifici temperatura.

Chiar dacă este iarnă, ieșiți la plimbare zilnic !

Pentru a-l feri de schimbările bruște de temperatură încearcă să ieși cu el la orele amiezei când temperaturile contrastează mai puțin.

Încearcă să îmbraci copilul ceva mai gros și să te asiguri că hăinuțele sunt fine, comode, nu prea strâmte pentru ca pielea bebelușului să poată transpira.

Câteva sfaturi despre ce haine să îi cumperi:

– caută ca hainele să aibă sisteme de închidere precum capsele, aricii și cordoanele din material textil. În caz că hăinuțele alese au nasturi, este bine ca aceștia să fie mari, plați și situați în spate, astfel încât bebelușul să nu ajungă la ele.

– cele mai bune hăinuțe sunt body-urile. Caută-le pe cele cu gât larg, la care materialul de pe umeri este suprapus și care au capse între picioare. Sunt foarte ușor de pus și de scos.

– la fel de recomandate sunt și salopetele cu capse dispuse în față pe piciorușe. Sunt foarte ușor de deschis pentru a-i schimba repede scutecul.

Foarte important pentru pielea bebelușului tău este că materialul hainelor să fie 100% din bumbac !

Pielea celor mici are nevoie de îngrijire specială

Copiii în lunile de iarnă sunt predispuși la uscarea pielii deoarece glandele lor sudoripare nu sunt complet dezvoltate. Formele de erupție pot fi asociate cu roșeață, mâncărime, urticarii și alte posibile decolorări ale pielii.

Formează-ți un obicei ca înainte de fiecare ieșire din casă să hidratezi pielea copilului pentru a preveni uscarea și crăparea acesteia. Buzele trebuie foarte bine hidratate pentru ca vântul să nu le usuce.

Ai grijă și la săpunul pe care îl folosești la băița lui bebe, pentru că în lunile de iarnă acesta usucă și mai tare pielea. Utilizează un săpun cu acțiune slabă și apă caldă, nu fierbinte.

Dacă aerul din casă este prea uscat, pune un umidificator în camera copilului, astfel nici pielea și nici căile sale nazale nu se vor usca.

Recomandările magazinului Napati

Cea mai bună recomandare este loțiunea de corp Bentley Organic pentru copii cu mușețel și aloe vera organice. Loțiunea conține și Vitamina E naturală, care hidratează și hrănește pielea delicată a copilului. Un ulei fantastic pe raportul calitate/preț: este 90% organic, vine în recipient de 250 ml și costă 35 de ron! Nu conține parabeni sau parfumuri sintetice și este certificat de Soil Association.

Pentru ocazii speciale înceracă setul de produse din gama pentru copii Bentley Organic împachetat frumos într-o minunată casetă BABYBOX, în care poți păstra primele amintiri ale micuțului tău. Mușețelul și aloe vera organice vor lăsa pielea copilului moale și catifelată încă de la naștere, produsele fiind certificate organic de Soil Association, Marea Britanie. Setul conține șampon și gel de duș pentru copii 250 ml, săpun solid 150 gr, ulei de masaj 250ml și loțiune pentru copii 250 ml din gama pentru copii Bentley Organic și vine la prețul de 126 ron.


Postat de Ileana Glodeanu On November 5, 2012

Deoarece pielea copiilor este foarte sensibila acorda atentie sporita lenjeriei si articolelor pe care le pui in patutul lui bebe. Calitatea unei lenjerii sau a altor articole pentru copii este determinata, in primul rand, de tesaturile utilizate.

Modele imprimate sau tesute

De preferat ar fi sa alegem lenjerii si accesorii cat mai simple si fara prea multe imprimeuri pentru patutul copilului. Daca totusi vrem sa avem o pata de culoare ar fi bine sa optam pentru imprimeurile tesute. Cum ne dam seama daca sunt tesute? Foarte simplu – cusatura apare pe ambele parti ale produsului.

Daca paturica sau perna are un desen imprimat, trebuie sa avem mare grija ca acele culori sa fie naturale. In general, se folosesc o varietate de cerneluri si tehnici chimice de imprimare. Mai exista si varianta in care imaginea este lipita pe lenjerie. Ar fi bine sa evitam astfel de produse pentru ca ele pot zgaria pielea fina a copilului.

Cat de des schimbam lenjeria patutului ?

Daca vrei ca bebelusul tau sa aiba o piele sanatoasa si sa nu se confrunte cu eventuale probleme respiratorii, schimba de cel putin doua ori pe saptamana lenjeria. De asemenea, ar fi bine sa optezi pentru o lenjerie din bumbac 100% organic, deoarece acesta se deterioreaza foarte greu, nu creeaza reactii alergice si nu favorizeaza inmultirea acarienilor, spre deosebire de tesaturile sintetice.

In plus, pernele si patura trebuie scuturate si aerisite zilnic pe geam pentru a indeparta macar o parte din microorganismele adunate. Salteaua de pat aduna si ea foarte mult praf si acarieni, motiv pentru care trebuie aspirata si pulverizata cu un spray special.

Alege salopetele si sacii de dormit

Daca este vorba de nou nascuti, in patut nu trebuie sa existe perne, cearceafuri sau paturi grele. Motivul este simplu, trebuie evitat orice obiect care poate provoca asfixierea micutului.

Pentru un nou nascut cele mai indicate sunt salopetele sau sacii de dormit din bumbac ori lana. Iar, daca doriti sa utilizati cearceaf sau paturica, copilul trebuie invelit pana la subtiori, iar paturica trebuie sa fie extrem de usoara.

Produsele bio sunt mai bune pentru bebe

In primul rand, textilele bio, spre deosebire de cele conventionale nu contin pesticide, nu au la baza bumbac modificat genetic, nu contin pvc sau substante chimice. Apoi, daca optam pentru astfel de produse protejam mediul.

Mai mult, produsele textile bio sunt asociate cu calitatea. Sunt moi precum casmirul si dau voie pielii sa respire, creand o senzatie foarte comfortabila copilului. Sunt in general mult mai absorbante si mai rezistente.

Recomandarea noastra

Magazinul online Napati are o noua gama de produse destinate ingrijirii celor mici. Disana este  lider pe piata produselor organice. Toate produsele Disana sunt fabricate din fibre naturale pure, bumbac organic, lana organica sau matase. Chiar si nasturii sau ata sunt produse naturale.

Paturica impermeabila pentru saltea Disana, 50X70 cm este disponibila pe www.napati.ro la pretul de 72 de ron. Paturica de la Disana protejeaza salteaua de umezeala si totodata garanteaza un somn confortabil si sanatos pentru copil. Poate fi asezata pe pat sau in orice alt loc unde sta sau doarme copilul. Este din bumbac 100% organic impermeabil dublat. Are proprietati antibacteriene si antialergice, fiind in acelasi timp lavabila. Este extrem de rezinstenta la uzura putand fi spalata si la temperaturi de 90 grade Celsius.

Un alt produs recomandat pentru fetita ta este perna cu aplicatie fluturasi disponibila pe www.napati.ro la pretul de 126 ron. Intr-o culoare foarte atractiva si mai ales cu o aplicatie decorativa deosebit de draguta, aceasta patura din lana organica este incredibil de moale. Se poate asorta cu doua pernite cu aplicatie identica.

Pe acelasi site si din aceeasi gama gasiti si sacul de dormit din lana tricotata la pretul de  148 de ron. Acest sac de dormit Disana le confera nou-nascutilor acel sentiment de protectie din burtica lui mami. Betelia inalta, elastica, din tricot, il prinde pe bebelus ca intr-o imbratisare, in timp ce sacul mare lasa spatiu pentru miscarile de voie ale picioruselor. Cel mai bun lucru la acest sac de dormit este insa cu certitudine chiar lana moale din care este tricotat, ce pastreaza si caldura in acelasi timp.


Postat de Ileana Glodeanu On October 20, 2012

Vorbim frecvent despre produse bio, eco, organice sau naturale fără să știm realmente care este diferența dintre ele. Adesea sunt considerate sinonime, lucru nu întocmai corect. În mod uzual, se numesc produse bio/organice/ecologice acele produse certificate în acest sens de un organism de certificare.

Produsele organice sau bio

Un produs “organic” este un produs care are cel puțin 95% din ingrediente din plante sau minerale. O compoziție totală de 10% trebuie să provină din agricultura ecologică, ceea ce înseamnă că nu are compuși modificați genetic, îngrășăminte chimice sau pesticide. Ele nu conțin conservanți sau coloranți, parfumuri sau arome artificiale. Un astfel de produs nu alterează natura, nu epuizează solul.

Fie că sunt alimente, cosmetice sau detergenți se supun unor reguli stricte. Nimeni nu poate trece pe etichetă termenul de “bio” sau “organic” dacă nu deține certificare dobândită în condițiile legii. Iar pentru a obține certificarea, producătorul se supune unor controale stricte.

Un produs bio este făcut din ingrediente naturale, de obicei plante. Aceste plante au fost cultivate ele însele într-o fermă organică. Mai departe, plantele au fost păstrate în condiții stricte, fără a intra în contact cu alte materii prime, non-organice, au fost transportate în condiții speciale pănă la procesator, iar în procesul de producție nu s-a folosit niciun ingredient sintetic.

Dacă sunteți interesați de astfel de produse vă recomandăm hăinuțele organice și mâncărica bio de la magazinul Napati.

Produsele ecologice/ eco-friendly

Un produs numit “ecologic” este un produs care nu dăunează mediului. Atât elementele din care este realizat produsul cât și ambalajul acestuia sunt fabricate din materiale 100% naturale, astfel încât să nu aibă niciun impact de poluare asupra mediului.

Și pentru acest tip de produse magazinul online Napati vă pune la dispoziție încălțămintea ecologia și jucăriile eco-friendly.

Produsele naturale

Un produs “natural” este un produs extras din natură. Produsul finit este fabricat numai din ingrediente disponibile în natură, fără a se folosi substanțe chimice. De asemenea, se are în vedere și un mod de lucru prin care să nu se risipească resursele naturale.

Magazinul Napati are și o gamă de produse naturale pentru îngrijire.


Postat de Ileana Glodeanu On October 18, 2012

Una dintre preocupările majore pentru mămici este sănătatea copiilor, iar acest lucru devine strâns relaționat și cu preocuparea pentru îmbrăcămintea prichindeilor în condițiile în care piața produselor vestimentare este împânzită cu hăinuțe sintetice, tratate cu substanțe chimice.

Conform WWF ( Organizație Internațională Independentă dedicată conservării naturii), principala materie primă în industria confecțiilor este bumbacul, iar cultivarea lui necesită cantități enorme de produse chimice. Mai exact, cel puțin  3% din terenurile agricole se cultiva cu bumbac și necesită utilizarea a 20% din totalul de pesticide și 22% din cel de insecticide.

Din cele 46 de substanțe chimice de uz comun folosite în tratarea bumbacului, 5 sunt considerate extrem de periculoase, 8 foarte periculoase și 20 periculoase. Culegătorii de bumbac din țările în dezvoltare suferă de boli respiratorii, infecții oculare și iritații ale pielii.

Sfatul nostru pentru orice mămică este să citească cu atenţie eticheta hăinuţelor atunci când face cumpărături pentru copii şi să evite articolele sintetice.

Chimicalele cu care sunt tratate hainele pot fi foarte toxice

Trebuie să ştii că hăinuţele pe care le poartă copilul tău pot fi tratate cu produse chimice extrem de toxice. Spălarea de dinainte de vânzarea lor se face cu detergenţi şi balsamuri toxice care nu pot fi îndepărtate total din produsul finit prin clătire.

De asemenea, pentru finisarea hainuţelor se utilizează şi formaldehide (clasate în categoria substanţelor cancerigene de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii). Evită să achiziţionezi hăinuţe care au un miros sintetic fiindcă acelea conţin substanţe toxice.

Ajută-ţi copilul să înveţe animalele cu ajutorul hăinuţelor pe care le poartă

Hăinuţele organice Frugi au desene care ilustrează animale. Acestea sunt foarte utile copiilor fiindcă îi ajută să înveţe mai repede ceea ce îi înconjoară. Îmbracă-ţi copilul în haine pe cât de sănătoase, pe atât de utile şi hazlii!

 Materialul din care sunt confecţionate, principalul aliat pentru un copil sănătos

Multe haine care se găsesc de cumpărat în prezent conţin şi materiale sintetice, într-o proporţie mai mare sau mai mică. Acestea sunt preferate de producătorii de haine, în primul rând datorită faptului că sunt mai ieftine şi mai uşor de întreţinut. Dar lucrul de care nu ţin cont aceştia este faptul că sunt nocive pentru pielea copiilor.

 Nailonul, poliesterul sau chiar şi vâscoza (care nu este nici sintetică, dar nici naturală) sunt nocive pentru pielea micuţului tău întrucât întreţin umezeala, favorizează proliferarea microbilor şi sunt tratate cu substanţe chimice extrem de toxice (sodă caustică, amoniac, acid sulfuric).

Sănătate din natură pentru copilul tău

Bumbacul organic este cea mai bună alegere pentru copilul tău fiindcă nici nu poluează mediul înconjurător prin cultivarea lui, aşa cum se întâmplă în cazul culturilor tradiţionale de bumbac (tratate cu pesticide şi chimicale) şi nici nu le afectează pielea celor mici.

 Hăinuţele organice Frugi disponibile la magazinul Napati întrunesc toate beneficiile bumbacului organic: sunt moi, rezistă la multe spălări, arătând mereu ca noi, sunt foarte confortabile şi pot fi îmbrăcate uşor şi nu în ultimul rând, nu sunt tratate cu coloranţi şi înălbitori.

Articolele de îmbrăcăminte Frugi pot fi achiziţionate de pe Napati.ro, magazinul tău online cu produse ecologice. Pentru mămicile care preferă cumpărăturile direct din magazin, în detrimentul celor online, magazinul Napati le așteaptă pe strada Ștefan cel Mare nr. 15 (langa Circ ), de luni până vineri de la 8:30 la 20:00, iar sâmbăta de la 10:00 la 15:00.


Postat de Ileana Glodeanu On October 10, 2012

Acneea este una dintre cele mai frecvente şi mai încăpăţânate afecţiuni ale tenului care afectează viaţa fiecăruia la un anumit moment. În ciuda faptului că această problemă apare în mod preponderant în rândul tinerilor, nici cei cu varste mai înaintate nu sunt ocoliţi. Iar dacă dorim să o eliminăm din viaţa noastră trebuie să ştim să facem alegerile corecte.

Cauza principală a apariţiei acneei este secreţia excesivă de sebum la nivelul tenului şi poate lua numeroase forme, de la leziuni retenţionale (comedoane închise sau deschise) până la leziuni inflamatoare (coşuri). 59% dintre cei afectati suferă de o formă mixtă de acnee (retenţională şi inflamatoare), iar forma de tratament este foarte complexă.

Cum ştim să alegem tratamentul potrivit?

Elementul cheie pentru cei care sunt afectaţi de acnee este tratamentul corect. Asa cum toata lumea ştie, pielea acneică este mult mai sensibilă faţă de cea obişnuită, fapt care necesită o atenţie desăvârşită din partea noastră. Din cauza credinţei oamenilor cu privire la tratamentele anti-acneice că toate sunt la fel, aceştia de multe ori nu ştiu să facă alegerea corectă.

Diferenţa dintre cosmeticele organice şi cele tradiţionale o reprezintă în primul rând ingredientele folosite. Dacă în cazul cosmeticelor tradiţionale apar controverse în ceea ce priveşte folosirea parabenilor în fabricarea şi conservarea lor, când vine vorba despre produsele bio, vorbim despre ingrediente 100% naturale, de origine botanică.

Îngrijire din natură cu Annemarie Borlind

Produsele cosmetice organice din gama Annemarie Borlind sunt fabricate din ingrediente atent selecţionate şi se bucură de un adevărat renume internaţional datorită modului de fabricaţie şi a gradului lor de eficienţă.

Gama Annemarie Borlind elimină riscul apariţiei reacţiilor adverse datorita testării lor atente în clinici dermatologice pentru a stabili compatibilitatea produselor cu pielea.

Loţiunea tonică BIO pentru piele acneică Annemarie Borlind combate in mod delicat coşurile şi impurităţile pielii datorită binecunoscutelor efecte ale plantelor medicinale: muşeţel, salvie, coada şoricelului. Pe de altă parte, Gelul facial de curăţare pentru tenul mixt sau gras, îndepartează impuritaţile, excesul de sebum şi machiajul fără să irite sau să usuce pielea şi întăreşte bariera protectoare a pielii prin conţinutul de hamamelis şi muşeţel.

Produsele din gama Annemarie Borlind pot fi achiziţionate de pe Napati.ro, magazinul tău cu produse ecologice, dar şi de la sediul Napati din Stefan cel Mare nr 15. Pentru mai multe informaţii despre acestea, dar şi despre alte produse, vizitaţi site-ul Napati.ro .


Postat de Ileana Glodeanu On October 8, 2012

Piaţa produselor organice pentru copii se îmbogăţeşte constant cu produse noi. Gama de hăinuţe fabricate din bumbac 100% bio protejează atât pielea copiilor, cât şi mediul înconjurător. O hăinuţă sănătoasă este una confecţionată fără pesticide sau alte subsanţe chimice.

Îmbrăcămintea acoperă 90% din corpul nostru şi este în contact permanent cu pielea. Ea este cea care comunică durere, presiune, temperatură sau disconfort sistemului nostru nervos central. Starea de bine a copiilor noştri este aşadar dependentă de textura hainelor.

Bio pentru sănătate şi mediu

Spre deosebire de textilele convenţionale, care pot sa provoace cancer, cele bio nu conţin pesticide. De asemenea, nu au la bază bumbac modificat genetic si nu conţin PVC (poli-clorura de vinil), substanţă ce este utilizată în procesul convenţional de vopsire şi care s-a dovedit a fi responsabilă pentru insuficienţa renală, întârzierile de dezvoltare şi chiar problemele de auz ale copiilor. Îmbrăcămintea bio nu conţine nici înălbitori, finisări chimice, substanţe ignifuge sau formaldehide, care sa provoace iritaţii, erupţii cutanate, tuse sau simptome de gripă.

Pe lângă faptul că toate substanţele chimice utilizate în cadrul procesului de fabricare a hainelor convenţionale îi afectează direct pe copii, ele îi afectează şi indirect întrucât impactează asupra mediului. Pesticidele contaminează pânza freatică, păsările sunt ucise în procesul de stropire a recoltelor, iar peştii mor din cauza substanţelor deversate în râuri.

Materialele folosite în fabricarea hăinuţelor bio sunt moi precum caşmirul şi dau voie pielii să respire, creând o senzaţie foarte confortabilă. În general, sunt mult mai absorbante decât produsele convenţionale, mult mai rezistente, fibrele permiţând spălarea şi purtarea lor la infinit, arătând mereu ca noi. Acestea au şi un miros plăcut.

Recomandarea noastră

Magazinul online Napati pune la dispoziţia părinţilor preocupaţi de sănătatea copiilor gama de haine bio ENGEL. În prezent brandul acoperă o varietate de produse, de la sisteme de schimbat scutece la hăinuţe, lenjerie de corp şi pijămăluţe pentru copii.

În afară de bumbac organic, ENGEL foloseşte cea mai fină lână organică virgină şi combină lâna, respectiv bumbacul organic, cu mătasea, până la un raport de 50/50, dând astfel produselor sale un rafinament deosebit. Mai mult, producătorii pun mare accent pe designul confortabil şi pe modalitatea de procesare.

Maieul redus de la 65 de RON la 30 de RON este cea mai bună opţiune pentru micuţul tău. Tricoul fără mâneci, în dungi, poate fi folosit ca atare, pe dedesubt pentru a ţine de cald pe vreme rece ori ca bluză de pijama pentru somn. Maieul are în compoziţie lână organică virgină a oilor Merino/matase 70/30. Produsul este disponibil pe siteul www.napati.ro pe culorile roşiu cireşiu, verde, portocaliu, albastru bleumarin.

Bermudele practice pentru copii sunt o altă alegere excelentă. Pot fi folosite fie ca pantaloni scurţi pentru joacă şi sport, fie ca pantaloni de pijama. Bermudele pot fi achiziţionate din magazinul online Napati la preţul de 69 de RON şi sunt disponibile pe culoarea roşu cireşiu.

Salopeta cu aplicaţie “Girafă” din bumbac 100% organic poate fi cumpărată la 95 RON de pe acelaşi site – Napati. Produsul este disponibil pe o culoare vie, care vine foarte bine micuţilor, verde kiwi.

Ce culoare îi place mai mult fetiţei tale decât rozul? Adaugă în garderoba ei şi chiloţeii uni, cu găurele, evident roz. Textura moale şi fină este cea mai bună dovadă că materialul este 100% bumbac organic. Preţul variază între 29 şi 38 de RON în funcţie de mărime.


Postat de Ileana Glodeanu On October 3, 2012

Într-o lume în care există poluare, atât a solului, cât şi a apei sau a aerului, oamenii încearcă să găsească tot felul de soluţii ecologice de îngrijire, atât pentru ei, cât şi pentru obiectele pe care le folosesc.

Pe lângă hrana organică pe care au început să o consume sau cu care îşi hrănesc copiii, părinţii încearcă să spele hăinuţele celor mici cu detergenţi cât mai puţin toxici şi mai prietenoşi cu pielea micuţilor. Se caută produse cât mai naturale pentru mâncare, băutură şi îngrijirea corpului sau a casei. Astfel, pentru spălarea vaselor sau a hainelor, pentru a nu rămâne urme de substanţe toxice din detergenţi pe acestea, pot fi folosiţi detergenţi naturali, din extracte de plante.

Curăţenie din natură

Având în vedere că produsele de curăţenie chimice pot avea efecte negative asupra pielii, afectând-o în mare măsură, oamenii trebuie să le înlocuiască cu produse naturale.

“Nucile de sapun” Napati sunt produse 100% naturale, de origine vegetală, fiind în realitate fructele arborelui Sapindus Mukorossi care creşte într-o zonă nepoluată aflată la poalele munţilor Himalaya. Aceste fructe sunt folosite din cele mai vechi timpuri de locuitorii Indiei şi ai Nepalului pentru curăţenie sau ca remediu pentru tratarea diverselor boli. Acest produs natural poate fi folosit atât pentru igiena personală, cât şi pentru spălarea hainelor, vaselor sau curăţenia casei. Mai mult decât atât, cu soluţia obţinută din nucile de săpun pot fi spălate şi animalele sau plantele sensibile.

Secretul nucilor de săpun constă în saponina pe care o conţine coaja lor şi care este eliberată în contact cu apa caldă.

Modalităţi de utilizare a nucilor de săpun

Pentru spălarea rufelor se recomandă utilizarea a 4 sau 5 nuci de săpun direct în maşina de spălat (într-un săculeţ protector). Acestea pot fi refolosite de 2 sau 3 ori, după care pot fi folosite ca îngrăşământ pentru plante. Trebuie specificat însă că nucile de săpun nu odorizează hainele, iar pentru parfum se pot adăuga uleiuri esenţiale de lavandă sau ylang-ylang.

Nucile de săpun pot fi achiziţionate de pe Napati, magazinul tău cu produse ecologice. Pentru mai multe informaţii despre acestea, dar şi despre alte produse, vizitaţi site-ul Napati.ro .