Albeu.com http://www.albeu.com/ sq Lajmet e ofruara nga Albeu.com Albeu.com Feed Generator Kompania e njohur e veshjeve mbyll dyqanet http://www.albeu.com/ekonomi/kompania-e-njohur-e-veshjeve-mbyll-dyqanet/357098/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/hmm1.jpg" border="0" align="left">Kompania e njohur e veshjeve Hennes & Mauritz (H&M) pritet të mbyllë disa nga dyqanet e saj në të gjithë botën pas uljes së xhiros gjatë këtij viti. Masat janë njoftuar nga ekipi drejtues i kompanisë, ndërsa theksohet se kanë konstatuar një ulje të xhiros me 4 për qind gjatë këtij vit, gjë e cila Sat, 16 Dec 2017 14:17:32 +0100 http://www.albeu.com/ekonomi/kompania-e-njohur-e-veshjeve-mbyll-dyqanet/357098/ Kosova nënshkruan një marrëveshje 1 miliard e 300 milionë euro http://www.albeu.com/ekonomi/kosova-nenshkruan-nje-marreveshje-1-miliard-e-300-milione-euro/357082/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/energji20.gif" border="0" align="left">Përgjegjësi për media në Qeverinë e Kosovës, Halil Matoshi ka njoftuar se në vendin tonë pritet të ndodhë një investim i huaj me shifër tejet të madhe. Bëhet fjalë për një marrëveshje e cila siguron investime të një kompanie amerikane në shumë prej 1.300 miliarde euro. ?Pas finalizimit, ky pro Sat, 16 Dec 2017 11:23:38 +0100 http://www.albeu.com/ekonomi/kosova-nenshkruan-nje-marreveshje-1-miliard-e-300-milione-euro/357082/ "ALBtelecom" i bashkohet fushatës së donacioneve, në ndihmë të familjeve të prekura nga përmbytjet http://www.albeu.com/ekonomi/albtelecom-i-bashkohet-fushates-se-donacioneve-ne-ndihme-te-familjeve-te-prekura-nga-permbytjet/356881/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/mesazhi-03.jpg" border="0" align="left">ALBtelecom i është përgjigjur thirrjes së Ministrisë së Shëndetësisë dhe Çështjeve Sociale për të realizuar një fushatë donacionesh për të dëmtuarit nga përmbytjet e ditëve të para të dhjetorit. Çdokush nga ne, ka mundësinë që përmes një apo më shumë mesazheve telefonike, dërguar në kodin e shku Fri, 15 Dec 2017 14:54:01 +0100 http://www.albeu.com/ekonomi/albtelecom-i-bashkohet-fushates-se-donacioneve-ne-ndihme-te-familjeve-te-prekura-nga-permbytjet/356881/ Vjollca Hoxha shet aksionet kryesore tek Lori Caffe http://www.albeu.com/ekonomi/vjollca-hoxha-shet-aksionet-kryesore-tek-lori-caffe/356857/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/vjolla.jpg" border="0" align="left">Valtelina, një nga përpunuesit më të mëdhenj të kafesë në vend, tregtues i markës Lori Caffe ka ndryshuar strukturën e aksionerëve. Sipas të dhënave zyrtare të regjistruara në Qendrën Kombëtare të Biznesit, Familja Hoxha, ka shitur 51% të aksioneve, duke e ulur zotërimin e saj në 49% dhe duke lës Fri, 15 Dec 2017 13:45:10 +0100 http://www.albeu.com/ekonomi/vjollca-hoxha-shet-aksionet-kryesore-tek-lori-caffe/356857/ Grafiku, zbardhen datat kur mund të tërhiqni shpërblimet e fundvitit http://www.albeu.com/shqiperi/grafiku-zbardhen-datat-kur-mund-te-terhiqni-shperblimin-e-fundvitit/356578/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/pensioniste11.jpg" border="0" align="left">Instituti i Sigurimeve Shoqërore dhe Posta Shqiptare, kanë firmosur sot marrëveshjen për shpërndarjen e shpërblimit të festave të fundvitit për pensionistët. Duke filluar nga dita e nesërme të gjithë pensionistët mund të tërheqin shpërblimet që qeveria vendosi të japë në prag të festave të fundv Thu, 14 Dec 2017 15:43:06 +0100 http://www.albeu.com/shqiperi/grafiku-zbardhen-datat-kur-mund-te-terhiqni-shperblimin-e-fundvitit/356578/ Moti ekstrem rëndoi ndjeshëm xhepat e shqiptarëve http://www.albeu.com/ekonomi/moti-ekstrem-rendoi-ndjeshem-xhepat-e-shqiptareve/355930/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/tregu11.jpg" border="0" align="left">Ritmi i rritjes së çmimeve të frutave shënoi rekord në muajin nëntor. Sipas INSTAT, çmimi i frutave në muajin e kaluar shënoi rritje me 20.8% në raport me nëntorin e vitit të kaluar, ritmi më i lartë i rritjes gjatë një viti. Ekspertët e tregut pohojnë se shkak për këtë rritje të fortë të çmimeve Tue, 12 Dec 2017 10:57:59 +0100 http://www.albeu.com/ekonomi/moti-ekstrem-rendoi-ndjeshem-xhepat-e-shqiptareve/355930/ 10-50 mijë lekë shpërblim për ushtarët dhe policët që u angazhuan me përmbytjet http://www.albeu.com/shqiperi/10-50-mije-leke-shperblim-per-ushtaret-dhe-policet-qe-u-angazhuan-me-permbytjet/355920/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/ushtarey.jpg" border="0" align="left">2917 punonjës të Forcave të Armatosura si dhe 330 punonjës të Policisë së Shtetit, repartit special RENEA dhe të reparteve të FNSH-së do të marrin shpërblim për angazhimin në situatën emergjente të krijuar në disa zona të vendit nga përmbytjet. Ministria e Financave ka bërë gati vendimin për të Tue, 12 Dec 2017 10:21:05 +0100 http://www.albeu.com/shqiperi/10-50-mije-leke-shperblim-per-ushtaret-dhe-policet-qe-u-angazhuan-me-permbytjet/355920/ Jepet alarmi: Sistemi bankar shqiptar në rrezik http://www.albeu.com/ekonomi/jepet-alarmi-sistemi-bankar-shqiptar-ne-rrezik/355687/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/bankomatipara.jpg" border="0" align="left">Shqipëria ka përqendrimin më të lartë, në raport me mesataren e rajonit, të aseteve bankare, sipas një raporti të Bankës Qendrore Europiane në lidhje me stabilitetin e sektorit financiar në vendet kandidate për anëtarësim në BE. Sipas BQE, tregu bankar në Shqipëri dominohet nga tre banka, të cila Mon, 11 Dec 2017 10:31:11 +0100 http://www.albeu.com/ekonomi/jepet-alarmi-sistemi-bankar-shqiptar-ne-rrezik/355687/ Makinat në Shqipëri me moshë mesatare 20-vjeçare, sa dyfishi i Europës http://www.albeu.com/ekonomi/makinat-ne-shqiperi-me-moshe-mesatare-20-vjecare-sa-dyfishi-i-europes/355425/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/auto_trafik1-1-550x2891491835206.jpg" border="0" align="left">Parku i automjeteve në Shqipëri ka një moshë rreth 20-vjeçare, nga 10.2 që është mosha mesatare në Bashkimin Europian. Si ndikon kjo në mjedis? Propozimet për të nxitur hyrjen e makinave të reja në vend dhe planet e Ministrisë së Mjedisit për të reduktuar ndotjen. Si do ndalohet importi i au Sun, 10 Dec 2017 08:54:00 +0100 http://www.albeu.com/ekonomi/makinat-ne-shqiperi-me-moshe-mesatare-20-vjecare-sa-dyfishi-i-europes/355425/ Agjencive doganore iu 5-fishohet garancia bankare në 50 milionë lekë http://www.albeu.com/shqiperi/agjencive-doganore-iu-5-fishohet-garancia-bankare-ne-50-milione-leke/354569/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/8738ce0b-097f-4972-87c1-c3de165f8e19-0--650x358.jpg" border="0" align="left">Qeveria ka vendosur të pesëfishojë garancinë bankare që duhet të depozitojnë të gjithë ata që funksionojnë si agjenci doganore. Këto të fundit janë hallka që vendoset mes biznesit dhe Doganave për çështjen e burokracive dhe procedurave te zhdoganimit. Në datën 10 nëntor 2017 qeveria miratoi d Thu, 07 Dec 2017 09:06:25 +0100 http://www.albeu.com/shqiperi/agjencive-doganore-iu-5-fishohet-garancia-bankare-ne-50-milione-leke/354569/