Teorija velikog praskanja

Nismo mrtvi, samo smo gamad, lijena, prokleta.

The Big Bang Theory je novi sitcom na jameričkoj sceni. Sad je već svima jasno kako ove godine cvjeta geekovska tematika i Big Bang je poprilično zagriznuo u svoj dio kolača. Baš kad smo mislili da su komedije ovakvog tipa izumrle, odjednom se pojavi prilično simpatična (što bi rekao kolega Statler), kratka i zabavna priča o ljepotici i geeku, seksu i fizici, redu i kaosu, yinu i yangu.

Kada sam bio pisao o Reaperu i Chucku, mogao sam odmah reći nešto i o ovoj seriji. Dva geeka i djevojka koju jedan od geekova pokušava zbariti, gdje sam li to još vidio? Začuđujuće je koliko su te tri serije u osnovi identične. Razlikuju se samo u pristupu. Jedna zaokuplja glavnog lika nadnaravnim, druga je malo neobična špijunska priča a treća je blistava komedija koja ima svoju publiku među hardkoraškim geekovima. Zašto kažem tvrdojezgreno? Pa zato što stvarno treba biti malo imamlajtsejbervozimdderidexdlakaveminogekohobituimamljubičasteoči živimutelefonskojgovornicikoljemsajloncepucammunjeizšupkaizadahom ubijamorkove da bi se probavio taj, veoma specifičan, humor. Povrh toga, samo netko tko stvarno vidi tBBt kao zabavu može probaviti onaj odvratan smijeh koji dopire iz vrlo objektivne i ne plaćene publike. Inače, serija se snima uživo no to je tako iritirajuće i prethistorijsko da vam se smuči svaki puta kada lik slučajno nakašlje a ljudi iza kamere zaliju scenu toplim sokom od sjemena jer im je netko upalio neonski znak laughlikeablunderingidiot.

Da li sam pogriješio kad sam rekao da se priča vrti oko 2 geeka. Pa baš i ne. Naime, radi se o dva genijalna fizičara, Leonardu i Sheldonu, koji imaju svoje karijere i u slobodno vrijeme rješavaju kompleksne fizičke/matematičke probleme. No kada vidite da su totalno antisocijalni, igraju wow i halo, peru se sa darth vader šamponima, gledaju battlestar galacticu, skupljaju stripove i koriste replike lightsabera za zaštitu i osvjetljenje, jedino se možete zapitati da li su više geekovi ili nerdovi… ako uopće ima neke razlike među terminima. Kada se u priču uključi i simpatična Penny, njihova nova susjeda koja radi u čiz kejk fektoriju, dobijete i drkaroše. Dobro, Leonard je taj drkaroš dok je Sheldon prilično efektivan cockblocker koji se katkada ne treba ni truditi. Od drugih likova tu su Howard koji želi nešto poševiti na 45 različitih jezika i Raj kojemu maca popapa jezik kada su žene u blizini. Barem ne gleda u pod! Mislim da ne treba spominjati glumce jer su to sve općenito nove face, osim ako ste odgajani uz Rosseane.

Big Bang je toliko zabavan da će vas osvojiti na prvi pogled ili natjerati na plač pa nema smisla da vam sad prepričavam viceve nego jednostavno skinite tih 175MB gamad lopovska i dvokliknite na taj .avi vi đubrad koju treba zatvoriti jer kradete poštenim umjetnicima novac kojeg bi oni potrošili da si kupe novi BMW ili krzneni nakurnjak pa su vas zato sada prokužili i stavili porez na kupnju medija jer je to baš robinhudovski.

 

2 komentara to “Teorija velikog praskanja”

  1. Mooolim, nema komentara? Ni jednog? 🙂
    Serija je prvoklasna i ne mogu vjerovati koliko sam nervozna bila prije ‘dostupnosti’ nove epizode ovaj ponedjeljak. Nakon toliko mjeseci apstinencije trebao mi je fiks, hitno. Sad sam poprilicno happy i haluciniram ruzicaste Sheldone u vlastitom krevetu.

  2. Happy holidays to all, Hello there! Anyone inside my Fb community shared this internet with us, as a result I arrived in the direction of offer you it a appearance. I’m savoring the articles. I’m bookmarking and will be tweeting this toward my lovers! Outstanding web site and remarkable design and style and design and style.

Komentiraj