Κύπρος, Πάσχα 2007

Published by ispofacto in General, Misc, Multimedia, Various

cyprus 

Μιας και στις διακοπές του Πάσχα βρισκόμουν εκδρομή στην Κύπρο, σκέφτηκα να βγάλω στο site κάποιες από τις συνολικά 300 περίπου φωτογραφίες που έβγαλα στο νησί! Συνολικά πρόκειται για 21 φωτογραφίες στο flickr! Είναι πάρα πολύ ωραίες για wallpapers, μιας και το νησί έχει πάρα πολλές φυσικές ομορφιές. Και οι πόλεις όμως δεν πάνε πίσω καθώς είναι πολύ πιο όμορφες και πιο καθαρές από τις αντίστοιχες δικές μας. Εντύπωση πάντως μου έκανε το γεγονός ότι παρόλο που γενικά θυμίζουν αρκετά αντίστοιχες ελληνικές πόλεις έχουν κάποιες χαρακτηριστικές διαφορές. Αρχικά σίγουρα η ανάποδη οδήγηση είναι το πρώτο που προσέχει κανείς και δεν το συνηθίζει με τίποτα! Το ίδιο φυσικά και η ανάποδη θέση των τιμονιών πράγματα που έχουν μείνει φυσικά από την αγγλική κατοχή του νησιού που συνεχίζει ακόμη και σήμερα σε πολύ μικρό ποσοστό του νησιού. Ένα άλλο πράγμα που πρόσεξα ήταν ότι δεν υπήρχαν πολλές σκέτες καφετερίες ή μπαρ αλλά πολλά μπαρ-ρεστοράν. Ακόμα και στα ίδια τα club πάντως δεν χόρευε κανένας πράγμα που μου άρεσε ιδιαίτερα μιας και δεν είμαι πολύ του χορού. Και πολλά πάντως τραγούδια από Χατζηγιάννη να παίζουν συνέχεια!

Επίσης εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούν πρίζες ευρωπαϊκού τύπου! (Ξέρω είμαι πολύ geek!) Τέλος, σίγουρα δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι έχουν μεγαλύτερο κόστος ζωής και το νόμισμα τους είναι πολύ πιο ισχυρό από το ευρώ αν και σε λίγο καιρό θα μπουν και αυτοί στην ζώνη του ευρώ.

Γενικά μπορώ να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ το νησί και πέρασα πολύ καλά στην εκδρομή. Ειδικά το …Hilton που έμενα είχε πάρα πολύ καλό φαγητό! :)

Cyprus Photo 1

Cyprus Photo 2

Cyprus Photo 3

Cyprus Photo 4

Comments (11)

RooF
April 17th, 2007 at 12:27 pm

Μηπως μπορεις να πεις ποσο εκαναν τα αεροπορικα?

jim_hellas
April 17th, 2007 at 12:33 pm

Πες μας λίγο και για τα εξαίρετα Μέσα Μαζικής ΜΕταφοράς κ τα υπέροχα πεζοδρόμια… :P

Εντάξει… για 2-3 μέρες καλή είναι η Κύπρος. Αλλά αν είσαι “ξένος” και ζεις εκεί (εγώ μένω εδώ κ 4 χρόνια) δεν λέει κ πολύ. Είναι βάσανο και πολύ πίσω από αυτό που λέμε “ευρωπαίκή χώρα”, ακόμη.

Προσωπική μου γνώμη πάντα…

madphysics
April 17th, 2007 at 1:27 pm

Eixa akousi oti stin kypro einai fantastika kai exi fobera meroi.Pantos exo akousi oti einai arketa akriva.An thelis enimerose me gia to sinoliko poso toy taxidiou.thx and thx for the photos.

ispofacto
April 17th, 2007 at 2:07 pm

Jim Hellas: Για 5 μέρες που πήγα καλή μου φάνηκε! Βάσικα απ’ότι κατάλαβα τα λεωφορεία δεν περνάνε με την ίδια συχνότητα όπως στην Ελλάδα! Τα ταξί νομίζω πρέπει να τα καλέσεις. Έτσι και αλλιώς όμως οι περισσότεροι οδηγούσαν bmw και Mercedes οπότε δεν νομίζω να είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα!!

madphysics ,RooF: Βασικά το αεροπορικό ταξίδι, η παραμονή στο Hilton, ξενάγηση και περιήγηση στο νησί κτλ ήταν όλα δωρεάν οπότε δεν ξέρω ακριβώς πόσο μπορεί να κοστίζει το ταξίδι.

Vassilis Taralis
April 17th, 2007 at 4:23 pm

Σχετικά με τις πρίζες, είναι αγγλικού τύπου στη Κύπρο. Αν η πρίζα σου είναι Ελληνικού τύπου ( όχι Ευρωπαικού τύπου όπως είπες, γιατί υπάρχουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη που δεν έχουν πρίζες σαν εμάς). Βασικά δεν χρειάζεται να πάρεις μετατροπέα γιατί η 3η τρύπα ( αυτή στο κέντρο) είναι η γείωση, οπότε με ένα κλειδί ή μικρό κατσαβίδι ή οτιδήποτε άλλο αντικείμενο, μπορείς να το βάλεις μέσα και μετά ελευθερώνει τα άλλα 2 οπότε έτσι βάζεις μία ελληνική πρίζα σε μία κυπριακή.

Michalis
April 17th, 2007 at 11:50 pm

nice photo!!!
Συμφωνώ με jim_hellas
Αντιθέτως θα έλεγα ότι αν είχατε να διαλέξει μεταξύ κάποιου αλλού προορισμού θα έλεγα να πηγαίνατε εκεί καλύτερα . Από το κακό στο χειρότερο παμε εδώ. (Προσωπική άποψη)

ispofacto
April 18th, 2007 at 7:29 am

Δεν την άνοιξα κιόλας την μπρίζα του ξενοδοχείου, μας έδωσαν κάτι μετατροπείς βασικά!

Titanas
April 20th, 2007 at 2:25 am

Nice pics dude!

Iacovos Constantinou
April 22nd, 2007 at 1:09 am

Τα λεωφορεία δεν είναι κοινό μέσο μεταφοράς στην Κύπρο εδώ και χρόνια… πέραν από τους ηλικιωμένους (που δεν έχουν αυτοκίνητο) καθώς και ξένους (και πάλι που δεν έχουν αυτοκίνητο) σχεδόν κανένας άλλος δεν τα χρησιμοποιεί. Ο περισσότεροι Κύπριοι άνω των 18 έχουν αυτοκίνητο!

Πάνε πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσω ταξί αλλά ναι πρέπει να τα καλέσεις μέσω τηλεφώνου.

@ispofasto: δεν ανοίγεις την μπρίζα :)

Georgiana
April 23rd, 2007 at 3:44 pm

Eίμαι Κύπρια. Μενω στην Πάφο, δεν ξέρω κατά πόσο έχεις έρθει.

Όπως είπε και ο Ιάκωβος, πάνω από τα 18 σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν το δικό τους αυτοκίνητο.

Προσωπικά έκλεισα τα 18 Απρίλιο μήνα θυμαμαι και Μάιο είχα βγάλει άδεια και πήγαινα στο σχολείο με το δικό μου αμάξι.

Μακάρι να είχαμε την ίδια χρήση των λεωφορείων όπως και στην Ελλάδα.

@Roof
τα εισητήρια αναλόγως με την περίοδο που θας πας…π.χ εγώ ως φοιτήτρια θέλω γύρω στα 300 ευρώ πήγαινε έλα…το πιο φθηνό που βρήκα μέχρι τώρα ήταν 180 και αυτο διότι το έκλεισα μισό χρόνο πριν!

@ispofasto
Δεν πήγα ποτέ σε club στην Κύπρο παρα μόνο το καλοκαίρι που μας πέρασε, ενω εδώ στην Ελλάδα συχνά πυκνά ήμουνα έξω.
Το τι είδα έμεινα κάγκελο! Μια μικρή πόλη οπως η Πάφος που μεταξύ μας η νεολαία γνωρίζετε και πρέπει να έχει περισσότερο κέφι, στέκονταν όλοι με το ποτό στο χέρι και κουτσομπόλευαν τι φοράει ο κάθε ένας κλπ…!

Δεν άντεξα πάνω από ώρα. Σηκώθηκα και έφυγα! Δεν είμαι τρελλαμένη με το χορό…αλλά ουτε ενα βήμα βρε παιδιά…;

ispofacto
April 23rd, 2007 at 9:03 pm

Ναι, πήγα και μια βόλτα στην Πάφο, εκεί που έχει τα ψηφιδωτά δεν είναις :) Πολύ τουριστική περιοχή απ’ότι κατάλαβα! Μάλλον έχετε πολύ …ανεπτυγμένη οικονομία για να έχετε όλοι αμαξάκια! :)

Εμένα πάντως δεν με πείραξε που δεν χόρευαν καθόλου στα clubs. Από το να ανεβαίνουν συνέχεια πάνω στα τραπέζια και στους πάγκους και αν καταστρέφουν το μαγαζί μέχρι το πρωί όπως στην Ελλάδα καλύτερα είναι νομίζω! Άσε που δεν είμαι και πολύ του χορού!